Claes Elfsbergs barn svårt sjuka: "Har gråtit väldigt mycket"

Claes Elfsberg bryter nu tystnaden om familjens kamp. Två av de fyra barnen har de senaste 1,5 åren drabbats av svåra sjukdomar. "Det där är för mycket, med två av fyra som hotas till livet".

Den folkkära programledaren Claes Elfsberg, 68, har tvingats ta emot beskedet som är varje förälders mardröm – att ens barn drabbats av en livshotande sjukdom. Och som om det inte vore nog har Elfsberg och hans fru Monica, 58, tvingats genomgå detta två gånger de senaste 1,5 åren.

– Vi brukar säga att vi tillsammans har fyra barn, Monica har ett och jag har tre barn, och utan att gräva alltför mycket i detaljerna så har två av dessa fyra barn inom loppet av 1,5 år drabbats av svåra sjukdomar som har krävt svår och besvärlig läkarbehandling och operation och sådant, berättar han i en intervju med Expressen och fortsätter:

– Det där är för mycket, med två av fyra som hotas till livet. Men det är också något som svetsar samman en familj.

Men trots att programledaren försöker se små ljusglimtar i det mörka som drabbat dem, så är det onekligen två besked som påverkat honom hårt.

– När barnen har blivit sjuka de senaste åren så har jag gråtit väldigt mycket.

I dagsläget pågår fortfarande makarna Elfsbergs kamp för att stötta sina sjuka barn.

– Den ena som blev sjuk för 1,5 år sedan är väl lite bättre utan att vara helt bra och den andra är mitt i sin behandling för cancer, just nu. Hon kommer att bli bra, men just för ögonblicket är det inte bra, säger Claes Elfsberg.

LÄS OCKSÅ: Skrällen: Clooneys tvillingar ska heta svenska favoritnamnen

LÄS OCKSÅ: Skräckbilden på tv-fruns fyraåring efter hundattacken

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!