TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Cissi Forss ärliga ord om första tiden som mamma

05 sep, 2019 
Lina Arvidsson
Cissi Forss ord om första tiden som mamma: ”Meningen med livet”
Skådespelerskan Cissi Forss fick i februari sin varmaste önskan uppfylld: hon blev mamma till en liten flicka som fått namnet Fredrika. Nu berättar hon om längtan efter barn och den första tiden som mamma.
Annons
Claudia Galli Conchas beslut om barnen efter livsförändringenBrand logo
Claudia Galli Conchas beslut om barnen efter livsförändringen

Skådespelerskan CeciliaCissi” Forss, 34, blev ett känt ansikte genom sin roll som Cindy i ICA-reklamen. Men bakom sig har hon flera större roller. I filmen I rymden finns inga känslor från 2010 spelar hon mot Bill Skarsgård och hon har också medverkat i Hur många lingon finns det i världen från 2011 och tv-serien Black Widows från 2016. I julas såg vi henne som mamma Sanna i julkalender Storm på lugna gatan.

Hon har också skrivit två barnböcker, Fislandet och Paketlandet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Trots att de senaste åren varit fulla av viktiga uppdrag fick hon i februari i år sin viktigaste roll någonsin. Då blev hon mamma till en liten flicka som fått namnet Fredrika. Babylyckan var stor för henne och pojkvännen Fredrik Von Der Esch.

Bebisen har nu blivit sju månader gammal och Cissi Forss berättar att hon märker en förändring.

– Nu är min dotter sju månader, så nu börjar den andra halvan på året då hon sover lite mindre och det är lite tänder och sådana saker. Så det är spännande, men kul, säger Cissi Forss till programledaren Tilde de Paula Eby i Efter fem.

Annons

Nu är Cissi Fors aktuell med humorserien Playa del Sol. I Efter fem berättar Cissi Forss att bebisen bara var sju veckor när inspelningen började i vintras. Med sig hade Cissi sin mamma som tog hand om bebisen under inspelningen. Cissi fick amma Fredrika i scenkostym under pauserna.

– Min mamma följde med och var nära Fredrika hela tiden, säger Cissi Forss i Efter fem och fortsätter:

– Så gick jag in och filmade så var mamma och Fredrika utanför hela tiden. Och min kille var där och kunde jobba därifrån så jag hade ju världens uppbackning. Så kunde man tanka energi där med Fredrika och mamma kunde hjälpa mig och förhöra mig på text under tiden så egentligen var det ju det optimala.

Längtat efter barn

Att få barn för Cissi Forss är en dröm sedan länge och något hon gått och väntat på.

– Det har alltid varit en längtan i mig sedan jag var liten, att få barn. Det har känts som att det är ju meningen med livet, vilket det visat sig att det också var. Så jag har ju bara väntat på att träffa rätt person, säger hon.

Annons

Den första tiden som mamma upplevde hon som väldigt harmonisk och glad.

– Det har varit fantastiskt. Vår dotter är världens största sol och hon är så enkel och social, berättar Cissi Forss.

Men den första tiden med barn bjuder också på utmaningar, inte bara vad gäller nya tänder och sömnbrist. I Efter fem berättar Cissi om att hon då och då glömmer saker, det hon kallar för amningshjärna. Senast häromdagen skulle till affären med en vän och handla barnmat. I kassan upptäcker Cissi Forss att hon glömt sitt kort. Hon får hjälp av sin vän att betala.

– Hon betalar och jag swishar henne och så går vi på en rejäl promenad. Sedan på kvällen när jag kommer hem inser jag att jag glömt allt på rullbandet. Jag kom tillbaka ett dygn senare och hämtade upp. Och så känns det som att det är hela tiden, att huvudet är lite någon annanstans, säger Cissi Forss.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram

Annons