Christine Meltzers stora rädsla: "Det är nu det sker"

Christine Meltzers stora rädsla: "Det är nu det sker"

När Christine Meltzer drabbades av bröstcancer 2012, fick hon anledning att oroa sig ännu mer för sin stora rädsla i livet - döden. Efter behandling har hon gjort framsteg och mår idag bra, men rädslan för döden är fortfarande närvarande - något som hon nu väljer att dela med sig av i en ny tv-serie.

För tv-profilen Christine Meltzer har rädslan för döden alltid varit närvarande. Men när hon för några år sedan drabbades av bröstcancer togs rädslan till en helt ny nivå.

– När jag var sjuk så tänkte jag: “Aha, det är nu det sker, nu kommer jag att dö”. Sedan gjorde jag inte det och då kände jag: “Jag har livet här, tänk inte bara på det, utan gör något av det”. Då kom tankarna att jag ville prata och göra något om döden, säger Christine till Expressen.

Och så fick det bli, för nu gör hon ett nytt tv-program som ska heta “Meltzer & döden”. I programmet kommer hon att träffa olika personer som hon ska diskutera ämnet döden med.

– Jag har alltid varit väldigt rädd för döden. Jag tänker på den varje dag och det har jag gjort sedan jag var liten, förklarar Christine som även valt att ägna en del av programmet åt hennes sjukdom. Under perioden då hon var sjuk dokumenterade hon detta i filmklipp, något som hon nu planerar att visa upp i programmet. Men att dela med sig av så pass privata delar har inte varit helt självklart för henne.

– Jag har vaknat så många gånger på nätterna, och känt ”Det här går inte att visa. Vad är det jag har gjort? Varför blottar jag mitt hjärta så här?”. Jag tycker att det är jobbigt visa upp det privata, säger hon och fortsätter:

– Men jag har bestämt mig för att filmerna – när jag rakar huvudet och andra händelser under min behandling – inte handlar om mig. Utan det är ett sätt att visa vad döden kan innebära. Det får vara värt att visa det om folk i slutändan vågar leva lite mer.

Läs också: Efter sju säsonger – nu lämnar Christine Meltzer ”Partaj”

Läs också: Meltzers glädjebesked efter cancern: ”Just nu är jag glad”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN