ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christina Schollins utseende på Guldbaggegalan väcker reaktioner

16 jan, 2024 
Jonna Axelsson
Linn Seipel
Christina Schollin
Christina Schollin anlände till Guldbaggegalan 2024 iförd en solhatt och kaftan.
För Hänt berättar hon om sin outfit – som har blivit lite av en snackis.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin om att jobba tillsammans med Amy Deasismont: ”Annorlunda”Brand logo
Christina Schollin om att jobba tillsammans med Amy Deasismont: ”Annorlunda”

I veckan var det dags för den 59:e upplagan av Guldbaggegalan där 2023 års mest framstående insatser inom svensk film belönades. Programledare var ingen mindre än Shima Niavarani, 38, och precis som föregående år ägde galan rum på Cirkus, i Stockholm.

Såklart var mängder av kända skådisar på plats och en person på gästlistan var Christina Schollin, 86, som hade ett hedersamt uppdrag under kvällen. Hon reste till Sverige från sitt andra hem i Spanien bara för att dela ut priset för bästa film. Såklart passade Hänt på att snacka med henne!

Sanningen bakom Christina Schollins outfit: ”Den är från Spanien”

Något många reagerade på under gårdagen var Christinas outfit. Hon bar en vacker långklänning som hon matchade med en solhatt och en kaftan. För Hänt berättar hon om klädvalet.

Annons

– Den här klänningen hade jag på mig när det var premiär på Broadway för en amerikansk film som jag medverkade i. En av huvudrollerna i Song of Norway. Den här har varit med på premiär på Broadway och Hollywood och Miami, säger hon och fortsätter sedan:

– Kaftanen ovanpå, den är från Spanien.

Du ser ut att komma direkt från Spanien från flygplatsen?

– Jag gör nästan det!

Christina Schollins klädval på Gulbaggegalan 2024 är en snackis

Och även i efterhand snackas det om Christina Schollins insats på röda mattan, bland annat i Morgonpasset i P3.

– Prisutdelare för årets film var en totalikon igår, Christina Schollin. På röda mattan när hon får frågan om hon har sett någon av filmerna, vad tror ni hon svarar då? Hon hade inte sett någon av filmerna. Och det är ikoniskt att ta sån plats. Hon delar ut det finaste priset till svensk film i år och jag tror inte ens hon visste vilka filmerna var, säger P3:s reporter Margret Atladottir.

Christina Schollins outfit tas också upp i radioprogrammet.

– Hon hade på sig en solhatt och en kaftan från Spanien, asså direkt från Nerja. Och det är kul, varför inte ha på sig solhatt på Guldbaggegalan, fortsätter Margret.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons