LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Efter svåra krisen med hälsan – så mår Christina Schollin idag

14 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Linn Seipel
Christina Schollin
Vid 86-års ålder står Christina Schollin inför nya utmaningar.
Hänt träffade Christina på Guldbaggegalan där hon delade sin senaste hälsostatus. Efter flera tuffa motgångar med hälsan.
Annons
Fem blixtsnabba med Christina SchollinBrand logo
Fem blixtsnabba med Christina Schollin

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Folkkära skådespelarveteranen och mångsysslaren Christina Schollin, 86, har varit öppen med sin hälsokamp under de senaste åren.

För ett par år sedan upptäckes hennes artros under en vistelse på Gotland, i en intervju med Allas berättade hon:

– Jag skulle kliva ut ur en hög bil, och vred då till mitt knä på något konstigt vis, så att det liksom small till. När jag kom hem fick jag göra en röntgen och då upptäcktes att jag har artros, sa hon då.

Under 2023 försämrades hennes syn och det visade sig att hon drabbats av gula fläcken. En sjukdom som försvårar hennes vardag då hennes passion för sociala medier, och att hålla sina fans uppdaterade om livet har vuxit sig allt starkare.

– Jaa. Nej men jag har råkat ut för problem med gula fläcken. Jag kan ju inte titta på Instagram och jag är ju aktiv på Instagram, berättade Christina Schollin i Min sanning.

Christina Schollin kommer med nya uppdateringar om hälsan

I år gick hon ut med ännu fler uppdateringar om sin hälsa och det har varit både glädjande och mindre glädjande besked. På sin Instagram berättade hon nyligen att hörseln har försämrats. Det var i ett samarbete med ett företag som tillverkar hörapparater Christina delade nyheten.

Annons

”Det som är så härligt med att ha en hörapparat är att jag slipper fråga ”vad sa du”. Att höra är verkligen livskvalitet! Audika och underbara Maryam har hjälpt mig att prova en hörapparat som passar mig och mina behov perfekt. Varför vänta? Hörapparaterna är små, smidiga och du kan styras med en app, är laddningsbara och gör det enklare att höra tvn!” skrev hon under sitt reklaminlägg.

Trots motgångar kommer Christina Schollin med ett glädjande besked

Motgångarna har tvingat henne till förändringar i vardagen men trots fysiska motgångar och rullatorns närvaro bevarar hon sin influencer-spirit, och forsätter att uppdatera sina följare med samma glöd.

Hänt träffade Christina på Guldbaggegalan i år och där fick vi det glädjande beskedet om hennes hälsa.

– Formen och hälsan är på topp, berättar Christina för Hänt.

FOTO: TT

Annons