Christina Schollin om inspelningen av julkalendern

Christina Schollin om att jobba med Pernilla Wahlgren

I årets julkalender Panik i tomteverkstan ses Pernilla Wahlgren spela rollen som tomtemor. Tomtemors mamma, tomtemormor, spelas av ingen mindre än Pernillas egna mamma – Christina Schollin.
I en intervju med Hänt berättar nu Christina hur det är att jobba ihop med sin dotter.

Julkalendern 2019, Panik i tomteverkstan, är en sagolik och stjärnspäckad berättelse som utspelar sig hos tomtefamiljen på Nordpolen. Skådespelaren och komikern Per Andersson, 43, spelar rollen som tomtefar och hans motspelare Pernilla Wahlgren, 51, har rollen som tomtemor.

Pernilla Wahlgren är däremot inte den enda från Wahlgren-släkten som syns i årets julkalender. I rollen som tomtemormor ses nämligen Pernillas egna mamma – skådespelaren Christina Schollin, 81.

I en intervju med Hänt berättar Christina Schollin hur det var att spela in årets julkalender – och att hon ser framemot att se resultatet.

– Det var väldigt roligt, det var en kul inspelning, berättar Christina och fortsätter:

– Jag ser verkligen framemot när den här ska börja 1:a december. Jag tror att det blir en väldigt gullig, trevlig och spännande julsaga för alla barn – och för alla vuxna med. Den heter ju Panik i tomteverkstan så den handlar ju om tomtar helt enkelt, om tomtevärlden, och det tycker jag att det ska vara på julen.

Christina Schollin om att jobba med Pernilla Wahlgren

För Hänt berättar Christina Schollin att jobbet med årets julkalender var första gången sedan 80-talet som mor och dotter jobbade ihop. Senast var när både hon och Pernilla Wahlgren spelade i Pippi Långstrump som sattes upp på dåvarande Folkteatern i Stockholm.

– Jag tror inte vi har jobbat ihop sen dess faktiskt. Så det var jättekul, berättar Christina Schollin.

Trots att det var så länge sedan Christina och Pernilla jobbade med varandra innan årets julkalender var det inget som påverkade inspelningarna. Enligt Christina märktes det nämligen inte under inspelningarna att mor och dotter har en annan relation än bara kollegor.

– Nej, så går det inte till. Jag har spelat ihop med flera av mina familjemedlemmar, Niclas till exempel och Linus och även Hans. När man spelar roller, när man alltså medverkar i samma produktion, då tänker man inte på att det är en närstående familjemedlen. Utan man gör de rollerna man ska göra. Det fungerar så faktiskt, förklarar Christina och fortsätter:

– Men det var ju trevligt dessutom, det var ju trevligt att umgås med varandra även arbetsmässigt.

Christina berättar vidare att relationen mellan henne och Pernilla inte påverkades av att arbeta tillsammans – och att hon bara tyckte att det var kul att jobba ihop med sin dotter.

– Vi har en sådan nära relation till varandra så den kan inte bli påverkad eller annorlunda, berättar Christina Schollin för Hänt och fortsätter:

– Det är bara ett plus i kanten att vi gjorde det här tillsammans. Det var kul.

FOTO: SVT/Ulrika Malm, TT/Olle Sporrong

SENASTE NYTT!