Christina Schollin om förändringen på Hans Wahlgren födelsedag

Hans Wahlgren, Christina Schollin

I dag säger vi grattis till Hans Wahlgren, som fyller 83 år.
Men födelsedagen kommer inte bli som vanligt. Det avslöjar Christina Schollin på Instagram.

Det kommer bli en annorlunda födelsedag för skådespelaren, författaren och sångare Hans Wahlgren, som i dag alltså fyller 83 år. Den brukar firas hemma i Sverige, bland familj och vänner – men så blir det inte i år.

Wahlgrens fru Christina Schollin berättar nämligen i ett inlägg på Instagram att firandet kommer att ske utomlands.

Den dagen brukar alltid firas hemma på Björkhaga med hela familjen och många vänner. Nu är vi kvar i Spanien”, skriver hon i inlägget och avslöjar senare hur dagen kommer att se ut istället.

Tuffa tiden i Spanien

Christina Schollin och Hans Wahlgren brukar tillbringa stora delar av året nere i Nerja vid den spanska solkusten. Och när coronapandemin slog till har de alltså valt att stanna i landet. Anledningen till det är att Schollin insjuknade tidigare i år, vilket Hänt skrivit om tidigare.

– Jag blev väldigt sjuk. Det började med att jag verkligen inte mådde bra och knappt kunde andas. Jag kunde inte ens gå några få steg utan att få andnöd. Så jag fick åka in akut med ambulans till ett sjukhus i Malaga, det var tjutande sirener hela vägen, har hon tidigare sagt till Aftonbladet.

I den intervjun berättade hon också om hur länge hon fick ligga inne på sjukhuset.

– Jag hade fått blödande magsår och anemi och fick ligga där i tolv dagar. Jag fick blodtransfusioner och massa blod, det blev fyra påsar, säger hon till tidningen.

En otäck upplevelse så klart, och efter det har paret – som varit gifta sedan 1962 – tagit det försiktigt. Det visar sig också i inlägget.

Det handlades mat i går – med munskydd och plasthandskar och avstånd mellan kunderna, man släpps in bara några i taget”, berättar Christina Schollin.

Ny planerna

Hur kommer Hans Wahlgren firas istället då, när barnen Pernilla, Linus, Peter och Niclas Wahlgren inte kan vara med? Jo, det blir så klart med fest.

Vi har bjudit in till fest i vårt delvis nyrenoverade Casa Angel. 6 av våra vänner som – liksom vi – ännu inte är redo för Sverige kommer för att fira”, skriver Schollin.

 

Det blir alltså en liten tillställning, men på bilden ser det ut som att många fler skulle kunna komma. Det påpekar Schollin också själv:

Som ni ser på den överfulla vagnen så har jag nog inte riktigt fattat att vi bara blir 8 utan handlade som om alla barn och barnbarn också skulle vara med!!! Hahaha.

Det verkar alltså som att Hans Wahlgren kommer få en trevlig födelsedag trots allt, även om barnen och barnbarnen inte kommer kunna fira med honom på plats.

Bild: Instagram, Magnus Sandberg/Aftonbladet