Christina Schollin bryter tystnaden om bråken i familjen: “Orättvist behandlad”

Pernilla Wahlgren, Christina Schollin
De som följer Wahlgrens värld vet att det ofta kan uppstå starka känslor inom familjen Wahlgren Ingrosso.
Nu berättar Christina Schollin om konflikterna i familjen.
– Orättvist behandlad, säger hon.
1:20

Efter reklamen: Se när Christina Schollin tatuerar sig

(1:20)

Den folkkära skådespelaren Christina Schollin har varit i rampljuset i många år. Den senaste tiden har vi kunnat se henne i realityprogrammet Wahlgrens värld och nu är hon även tillbaka på Dramaten efter en lång tid från teaterscenen.

I en intervju med Hemtrevligt berättar hon om den stora lyckan.

– Just nu lever jag i ett lyckorus. Jag är så otroligt glad över all uppskattning, men när de skriver att jag är storartad och magnifik har jag svårt att ta det till mig. Fortfarande blir jag förvånad varje gång jag får beröm, säger hon.

Christina Schollin om barndomen – brottades med en sviktande självkänsla

Men trots att Christina får hyllningar efter hyllningar har självkänslan varit något hon brottats med hela livet. Själv tror hon att känslan av otillräcklighet grundlades redan i barndomen.

– Jag var sladdbarn. Mina fem äldre syskon var mellan 12 och 19 år äldre än jag. Jag längtade efter att få vara en del av deras gemenskap, men på grund av åldersskillnaden var det en omöjlighet, berättar hon och fortsätter:

– Även om jag växte upp i en kärleksfull familj kände jag mig alltid utanför. Jag tror att min dåliga självkänsla föddes ur frustrationen över att inte vara någon som man räknade med. Jag var ju alltid bara "lilla lillan" som inte förväntades klara så mycket.

Och detta är något hon jobbar med än idag.

– Det är en ständigt pågående process, men jag tror att jag i alla fall har kommit så långt att jag känner mitt eget värde. Idag vet jag att jag når ut till människor och att jag faktiskt har någonting att ge andra.

Christina Schollin bryter tystnaden om bråken i familjen: “Orättvist behandlad”

De som tittar på Wahlgrens värld vet att familjen Wahlgren Ingrosso har en väldigt fin och nära relation till varandra. Men de vet också att det inte alltid har varit helt konfliktfritt. Men hur fungerar Christina i konflikter?

För tidningen berättar hon att hon är diplomatiskt lagd och helst vill lösa konflikter innan de blossar upp. Hon berättar även att hon har varit den som gått undan när det skrikits och slagits i dörrar hemma, men att hon såklart också har en gräns.

– Men även om det sitter långt inne kan jag också explodera numera om jag blir orättvist behandlad. Det ser jag som ett friskhetstecken, säger hon.

Och någon som har fått se hur Christina blir när bägaren rinner över är dottern Pernilla Wahlgrens tidigare make. En gång blev nämligen Christina så upprörd att hon gav honom en örfil.

– Den gången rann sinnet över för mig. Jag kände bara att ingen får behandla min dotter på det sättet. Jag tror alla som var närvarande blev väldigt förvånade, men min markering var nödvändig och bra för alla parter. Den satt som en smäck den där örfilen. Det var skönt att få dela ut den, berättar Christina.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!