ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Christina Lindbergs hyllning till sin pappa – efter första platinaskivan

31 jul, 2023 
Johanna Talamo
Christina Lindberg
Den folkkära sångerskan Christina Lindberg avslöjar hon att hon nyligen fått sin första platinaskiva för albumet Vid flodens strand.
Nu hyllar hon sin bortgångna far, som skrivit låten: ”Han skulle firat med ett glas whisky”, skriver Christina till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Lindbergs ärliga ord om Let’s dance:  ”jag fick frågan”Brand logo
Christina Lindbergs ärliga ord om Let’s dance:  ”jag fick frågan”

Country-sångerskan Christina Lindberg, 54 har genom åren blivit en folkkär svensk artist. Med en framgångs karriär bakom sig och en ljus tid framöver avslöjar hon att hon just fått sin första platinaskiva.

Christina Lindbergs karriär och framtidsplaner

Christina Lindberg har genom åren gett ut många album och singlar, haft sitt eget dansband vid namn Christina Lindbergs orkester och sjungit med Lasse Stefanz.

Tillsammans med det populära dansbandet nådde hon stora framgångar med låten De sista ljuva åren. Under hela 65 veckor låg låten på Svensktoppen och har därefter fått en plats i mångas hjärtan.

Den folkkära sångerskan är dessutom just nu, aktuell med turneér och nya albumsläpp. Hon jobbar just nu på ett nytt album efter att ha släppt Back to the roots albumet i våras.

Nu under sommaren är Christina ute på turné i södra Sverige och till hösten har hon ett flertal spelningar inbokade.

”Nu ser vi framåt och där är musiken mitt liv med album och uppträdande i höst och vinter.”, har Christina tidigare skrivit till Hänt.

Christina Lindbergs första Platinaskiva och hyllning till pappan

Christina Lindbergs långa karriär och kärlek till musiken har nu gett henne sin första platinaskiva med låten Vid Flodens Strand, som även den låg på Svensktoppen under 1991.

Annons

– Alltså min första riktiga hit, ”Vid flodens strand”, som jag gjort själv och som min far skrev till mig, sade Christina till Expressen.

I ett inlägg på sin Instagram delar hon också sin glädje och hyllar sin framlidne far Hjalmar Lindberg som skrivit låten.

”Goa vänner. Så fick jag min platina skiva för albumet Vid flodens strand, önskar så min far Hjalmar Lindberg som skrivit låten varit här”, skriver hon och fortsätter.

”Men vet han är med från andra sidan, fina Jeanette von Cedric överlämnade den till mig. Nu ska den hängas upp hemma på vägen, kram alla fina medmänniskor.”

I ett privat meddelande till Hänt beskriver Christina historien bakom låten Vid flodens strand och fortsätter med att förklara hur hon tror att hennes älskade pappa hade känt, nu när den nått Platina.

”Han hade varit så stolt. Han skrev den låten till min mamma Siv när jag skulle komma till världen. Han var så lycklig och stolt när den kom in svensktoppen. Han skulle firat med ett glas whisky”, skriver hon till Hänt.

FOTO: Instagram/Karin Törnblom/TT

Annons