TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Christina Lindberg och maken Tommys kamp mot cancern

06 mar, 2020 
AvOla Lagerström
Christina Lindberg och maken Tommy
Dansbandssångerskan Christina Lindbergs make är sjuk i cancer. Nu berättar paret om tuffa tiden.
Annons

Nu berättar paret öppenhjärtigt om kampen mot cancern.

 

Christina Lindberg och maken Tommy Wigardt
Christina Lindberg och Tommy Wigardt.

Våren 2019 märkte Christina Lindberg, 51, att hennes make Tommy Wigardt, 60, började bete sig märkligt. Han var yr och förvirrad och tappade bort ägodelar.

Tommy tog med sonen Kevin, 18, till huset i Spanien och några dagar senare ringde nämnda son till Christina och sa: ”Det är något fel på pappa”.

Detta blev startskottet på ett sjukdomsförlopp som fortfarande pågår. Det man först trodde var en hjärntumör visade sig snart vara Lymfom B – en form av blodcancer.

Sedan dess har Tommy behandlats med cellgifter och i skrivande stund befinner sig makarna i Spanien.

– Cellgifterna har gjort att nerverna i benen tagit stryk. Jag har kramper i vaderna och benmuskulaturen. Det gör att jag har lite svårt att gå. Det är jobbigt, så klart. Trappor måste jag ta med båda händerna, men sedan Christina och jag kom hit har jag blivit mycket bättre. På dagarna går jag på ett rehab nere på stranden. Jag tränar och tränar. Vissa dagar känns det som att jag har mjölksyra i benen. Vissa dagar är bättre än andra. Tidigare kunde jag knappt gå och jag kunde inte dra på mig brallorna utan stöd. Det kan jag göra nu. Jag har tränat upp balanssinnet, berättar Tommy som sjukdomen till trots är på ett glatt humör.

Annons

– Bäst av allt är att lymfomen inte växer. Även fast det är en ”dumming” så håller den sig väldigt lugn och stilla. Den är väldigt fin. Läkarna anser att det är unikt, de använder till och med det ordet. Det är min smala lycka, fortsätter Tommy vars sjukdom är behandlingsbar.

– Redan från början sa läkaren: ”Du blir frisk!”

Tommy berättar att han fortfarande är inskriven på hematologiavdelningen där blodsjukdomar behandlas, men att läkarna gett honom klartecken att vistas i Spanien.

– De har allt under kontroll! Annars hade jag inte fått åka hit och fira min 60-årsdag, ler Tommy som på bemärkelsedagen blev uppvaktad av Christina med kaffe och tårta. När han anlände till rehabkliniken på stranden blev han bjuden på sin favoritdelikatess: inlagda ansjovisar.

– Jag är väldigt mycket starkare nu. Både mentalt och fysiskt. Blodtrycket är perfekt. Blodvärdena också. Jag behöver inte ens ta antikroppar! Mitt immunförsvar är starkt, jag har ett stenhårt immunförsvar, berättar Tommy vars vistelse i Spanein gjort honom gott.

Annons

– Jag har inte sett solens ljus sedan i maj förra året. Nu är jag på stranden varje dag, jag har blivit solbränd och jättesnygg. Här är folk glada. Unga och gamla äter ihop, folk sjunger. När ägaren på stranden fick se mig blev han jätteglad. Alla är väldigt kärleksfulla här nere, berättar Tommy som är övertygad om att han kommer att vinna kampen mot cancern:

– Det är bara att dundra på!

Även Christina är segerviss.

– Vi ger oss inte. Det är bara att kämpa! Efter regn kommer sol. Det är så man måste tänka, säger hon.

Annons