LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christer Lindarw ser både slutet på sin yrkeskarriär och på livet

06 jul, 2016 
AvLina Tidén Sundin
Christer Lindarw: "Jag är 62 år. Har jag 20 somrar kvar får jag vara glad. Och 20 år går ganska fort."
Annons

Exhibitionismen uppstod under barndomen, ändå var det slumpen som avgjorde att det blev just dragshow för Christer Lindarw, 62. I år är det 40 år sedan dragshowgruppen After Dark bildades och den 15 september är det premiär för “This is it” som har beskrivits som gruppens sista show.

– Vi kommer nog stå på scenen igen. Men det blir väl inte lika stort som nu, säger artisten och klädskaparen själv om saken i en intervju med DN.

Christer Lindarw spelar på sista värsen.

Någon som betytt mycket för honom under åren är mamma Vivianne. Pappa Bert försvann tidigt ur bilden och höll sig borta under 17 år innan föräldrarna sakta men säkert hittade tillbaka till varandra.

Annons

– Hon stöttade mig i det jag gillade. Att showa, sy kläder. Hon gav mig känslan av att allt med mig, även om det inte passade in, var en bra grej. Också att vara gay, säger han.

Christer Lindarw med Lasse Flinckman som kungaparet 1992.

Den kommande showen får han göra utan både mamma som gick bort för tre år sedan och After Dark-kollegan Lasse Flinckman som gick bort i april.

– Det är tomt. Jag kan inte längre ringa honom. Man vande sig på något sätt vid döden under 80-talet. Men det där är fortfarande lika hemskt: att samtalet plötsligt tar slut. Det är som med mamma. Vi hade pratat varje dag.

Annons
Christer Lindarw med sitt After Dark uppträder på Friends Arena under Melodifestivalen 2016

Det verkar vara med blandade känslor han går emot höstens premiär.

– När man börjar bli lite äldre så ser man både slutet på sin yrkeskarriär och slutet på livet. Jag är 62 år. Har jag 20 somrar kvar får jag vara glad. Och 20 år går ganska fort, har han sagt till Expressen.

Christer Lindarw på besök i Las Vegas 1981.

Foto: IBL, Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons