Christer Lindarw om sista showen: ”Det är klart att det är vemodigt”

Christer Lindarw om sista showen: ”Det är klart att det är vemodigt”

Tredje och sista gången gillt för After Dark på Melodifestivalen. Christer Lindarw bjuder på glitter, glamour, flera klädbyten, ”I will survive”-vibbar och referenser till både Madonna och Lady Gaga. Men det är inte utan sorg.

När Christer Lindarw, 62, ställer sig på scenen i Norrköping ikväll i  Melodifestivalens tredje deltävling bjuder han som frontman i drag show-gruppen After Dark på en nostalgitripp som heter duga.

Efter att ha haft framgångar med After Dark i 40 år och tävlat i Melodifestivalen två gånger – 2004 och 2007 – har gruppen nu bestämt sig för att ta farväl med låten ”Kom ut som en stjärna”. Ikväll blir sista gången de uppträder i Mellon – såvida de inte går vidare.

Christer Lindarw och After Dark kommer onekligen ut som stjärnor.

Christer Lindarw och After Dark kommer onekligen ut som stjärnor.

– Det är ju lite småsorgligt. Eller nostalgiskt sådär. Man tänker: ”Oj”. Man håller på och packar ihop från någonting. Det är som att flytta ifrån en lägenhet som man aldrig ska sätta sin fot i igen. Det är klart att det är vemodigt, säger Christer Lindarw till Hänt.

Sin vana trogen har After Darks frontman valt att gå ”all in” i lördagens final. Det blir en låt strösslad med glitter och glamour i en schlagermodern tappning med referenser till både ”I will survive” och dagens popdivor. After Dark extra allt. De paljettförsedda plaggen och dekoren har gått loss på hundratusentals kronor.

Christer Lindarw extra allt.

Christer Lindarw extra allt.

Det iögonfallande uppträdandet som är ett typiskt signum för gruppen är också en av anledningarna till att After Dark nu tackar för sig.

– Det går inte att ”trappa ner” som för alla andra som har vanliga karriärer. För oss måste det vara fullt ös och snabba byten och mycket grejer som händer hela tiden. Showerna blir ju tekniskt mer avancerade. Det blir mer koreografi och vi sjunger mer själva. Våra shower har ju nästan blivit jobbigare att göra med åren, istället för tvärtom, fortsätter Christer Lindarw.

Christer Lindarw är rejält finalsugen.

Christer Lindarw är rejält finalsugen.

Ikväll går de in för att knipa en av finalplatserna. Men oavsett hur resultatet blir väntar härnäst showen ”This is it” på Rondo. Sen blir det förmodligen Sverigeturné och en vända i Stockholm. Tack vare det har After Dark 1.5 – 2 års turnerande kvar. I höst kommer Christer Lindarw ut med en självbiografisk bok.

– Fråga mig igen hur det känns när det är sista kvällen på riktigt. Då kommer det att vara hemskt. Men än så länge har jag det framför mig. Så det är bara att ha kul de här sista showåren.

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN