LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christer Björkmans barnbesked med kärleken Martin

11 nov, 2018 
AvOla Brising
Han har varit gift med Martin Kagemark i snart 20 år. Nu berättar Christer Björkman om planerna på att bilda familj.
Annons

Schlagergeneralen Christer Björkman, 61, träffade sin man, musikalartisten Martin Kagemark, 44, 1997 och tre år senare ingick de partnerskap. De har alltid haft en stabil och kärleksfull relation och ibland även jobbat nära ihop eftersom Martin i många i år var en ständig medlem i kören som sjunger och dansar bakom artisterna i Melodifestivalen. Men trots att Christer och Martin har varit stadgade i över 20 år har makarna inte skaffat några barn än så länge.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I senaste avsnittet av podden ”Nemo möter en vän” är Christer gäst. I pocasten få han en lyssnarfråga som handlar om ifall han har, eller har haft, någon längtan efter att skaffa barn. Christer svarar att han redan i tidiga år insåg att han antagligen aldrig skulle bli pappa i och med att han valde att komma ut som homosexuell:

– När jag växte upp var det här med att inte skaffa barn en del av ”komma ut”-processen, för det var så fullständigt omöjligt då. Du valde bort barn. Det ingick om du skulle komma ut.

Annons

Han funderar kort och fortsätter:

– Idag är det en annan situation. Min man som är 17 år yngre, han är uppvuxen i en annan tid och kom mycket tidigare i kontakt med möjligheten, så vi har pratat om det jättemycket.

Därefter berättar Christer:

– När det har blivit riktigt allvarligt i de diskussionerna så har vi gått hem till goda vänner som bor sju hus bort och har tre barn, och så har vi varit där en dag eller en halvdag, och så kommer vi hem och så är det bara ”Åhh. Herregud vad jobbigt!” Då har det liksom runnit av och så har det dykt upp igen. Men nu är det länge sedan…

Han skrattar lite åt det hela och kommer sedan med ett klarare besked vad gäller den framtida möjligheten att bilda familj:

– Vi har nog landat i att, nej, det blir inga barn.

Foto: IBL

Annons