Chris O´Neills gåva till barnen för 700 000 – Madeleines reaktion

Madeleine och Chris.

TT
Att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har mycket pengar råder det väl inga tvivel om.
Men vissa gåvor kan till och med få prinsessan att häpna.

Prinsessan Madeleine har länge brunnit för att hjälpa barn som är utsatta. Hon har bland annat jobbat med drottning Silvias stiftelse World Childhood Foundation som arbetar för “barn utsatta för våld och sexuella övergrepp, barn i samhällets vård, gatubarn samt familjer i riskzonen”, enligt deras hemsida.

Efter uppbrottet med Jonas Bergström 2010 satte sig prinsessan på ett plan till USA för att komma iväg. Hon behövde komma bort från offentligheten och mediernas rapportering kring det spruckna förhållandet.

Sagt och gjort begav hon sig till New York, där hon planerat att jobba på World Childhood Foundations kontor för ett år.

Men året blev till en permanent flytt – då hon träffade sin livskärlek Chris O'Neill i USA. De träffades genom gemensamma vänner i New York.

– Det fanns en kemi mellan oss… skratt och humor, har Chris berättat om första mötet med prinsessan i Skavlan.

Stora gåvan

Att paret fortfarande bor i USA och verkar lyckligt kära har nog de flesta kungliga fans hängt med på.

Men något som inte alla vet är Chris stora gåva som fick prinsessan att häpna. Det var 2012, när paret fortfarande var nykära, som Chris donerade en massiv summa till World Childhood Foundation.

Gåvan, som låg på över 700 000 kronor, skänktes när Chris alltså redan träffat Madeleine men han höll det till en början hemligt.

“Han gjorde donationen anonymt men prinsessan fick snart reda på vem givaren var och blev överlycklig över hans generositet”, skrev Aftonbladet då.

Chris O'Neills ekonomi

Expressen har tidigare rapporterat kring hur det går för Chris företag. Han arbetar på Londonföretaget Wilton Payments, som arbetar med betallösningar för bolag. I en intervju för några år sedan berättade han hur han inte riktigt kommit dit han vill med sitt företag.

– Jag arbetar på med det. Det tar längre tid än du tror att utveckla sådana betalningslösningar med stora företag. Du kan komma med en bra idé och ändå tre år senare sitta kvar i samma process, sa han till Expressen då.

– Framför allt om du arbetar med stora företag. Det är lite som en oljetanker. Men när du väl har styrt om den och har rak kurs och gör ett bra jobb blir det företaget dig lojal. Det gäller att hela tiden vara närvarande och det kräver mycket av mig.

FOTO: TT

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofias miss inför Svenska hjältar-galan med Kristin