Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Chocken – SVT-profilen lämnar omtyckta programmet: ”Är klar”

12 dec, 2018 
AvAgnethe Alm
Sanne Olsson lämnar SVT:s konsumentprogram Plus efter tre år.
Sanne Olsson tog över det populära SVT-programmet Plus efter Sverker Olofsson 2015. Nu väljer hon att lämna och förklarar med egna ord varför hon tagit beslutet.
Annons

SVT:s konsumentprogram Plus har varit ett folkkärt program sedan starten 1987 med Sverker Olofsson, 71, som frontperson. Sverker ledde programmet i hela 23 år, men sedan han klev av programledartronen har flera andra lett det populära konsumentprogrammet.

2015 lämnade den dåvarande programledaren Karin Adelsköld, 45, över stafettpinnen till Sanne Olsson, 31, som fick axla programmet. Sedan 2017 har Inger Ljung Olsson, 51, stått i studion medan Sanne varit ute och gjort reportage. Under åren har hon blivit en välkänd SVT-profil, men efter tre år väljer hon nu att tacka nej till ännu en säsong – och i stället se vad framtiden har har bjuda på, skriver Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har valt att tacka nej, och gör min sista säsong nu av Plus. Det har varit en fantastisk tid, men jag är klar med Plus och redo för annat, säger Sanne Olsson till Expressen.

Annons

Men valet att lämna Plus utesluter inte framtida jobb på Sveriges television för Sanne. I stället ser hon ljust på relationen hon skapat med kanalen under de år hon jobbat med Plus. Åren som programledare för programmet har satt positiva spår i Sanne, som är tacksam för tiden på Plus.

– Jag är angelägen att göra bra journalistik. Bara för att det är slut med Plus är det inte nödvändigtvis slut med SVT. Jag tror att vi gillar varandra, jag och SVT, säger Sanne.

Fått stort stöd från tittarna

Under åren har Sanne varit med och startat upp sidoprogrammet Plus granskar, som fått flera grävande avslöjanden att få stor spridning i olika medier. Play-formatet Plus granskar har riktat sig till unga, och Sanne Olsson är glad över att ha kunnat sprida Plus även till den yngre publiken.

Vad som händer nu i Sanne Olssons liv är ännu inte fastställt. Men redo för någonting annat, det är hon. Vi önskar Sanne lycka till i framtiden!

FOTO: IBL, SVT

Annons