Chocken i Lotta på Liseberg – tittarnas starka reaktioner

Lotta Engberg

Jill Johnson och Andreas Lundstedt i all ära.
Det var en annan artist som stal rampljuset i måndagens Lotta på Liseberg.
”Väntade mej inte denna fantastiska röst”, skriver en tittare.
0:37

Efter reklamen: Kaoset bakom kulisserna innan Linda Pritchards framträdande i Lotta på Liseberg

(0:37)

Slå på ljud

Årets Lotta på Liseberg är inne på sluttampen. Med bara två veckor kvar av säsongen har vi redan fått se folkkära artister och band som Benjamin Ingrosso, Charlotte Perrelli, Anders Bagge och Arvingarna inta scenen. Men vi har också fått bekanta oss med mindre kända namn.

Som i det senaste avsnittet.

Jill Johnson och Andreas Lundstedt stod för rutinen. Samtidigt trollband unge Isak Danielson, 24, publiken med sin magiska röst och sin egen låt King of a tragedy.

Låten betyder mycket för Isak. Inför singelsläppet berättade han i ett pressmeddelande att han började skriva på låten under en turbulent tid i sitt liv.

Isak Danielson i Lotta på Liseberg

Isak Danielson bjöd även på allsång i Lotta på Liseberg. I år valde han, till publikens stora förtjusning, att framföra Ted Gärdestads Himlen är oskyldigt blå.

– Jag har hanterat mycket ångest, ångest som inte låtit mig göra de saker jag vill göra; att flytta till en annan plats, att utforska världen. Jag har varit väldigt låst i min trygghet. Nu har jag verkligen utmanat mig själv och det har varit en period av förändring i mitt liv. Jag flyttade tillbaka till Stockholm. Det tog mig tio år att älska Stockholm, men nu är jag här och jag mår så bra, säger han.

Och tittarna verkar ha tagit till sig Isaks låt.

”Han är en av de största talangerna vi har... en röst som verkligen är unik och berör”, kommenterar en tittare på TV4:s facebooksida.

”Skön röst och en låt som skiljer sig lite från all annan svensk radiopop”.

Att döma av kommentarsfältet hade många tittare ingen koll på Isak sedan innan.

”Så där ja, en ny stjärna”, skriver en tittare.

”Väntade mig inte denna fantastiska röst”, kommenterar en annan.

Och andra håller med.

”Aldrig hört om honom förut. Första jag reagerade på var just; vilken röst!”.

Maria Montazamis känslor om sommar i Sverige: ”Var är svenskarna?”

Se klippet här!

Därför känner du igen Isak Danielson

Faktum är att Isak Danielson var med i Lotta på Liseberg så sent som förra sommaren. Och många kanske känner igen honom från ett visst program; X factor som sändes 2012.

Där slog Isak, som 14-åring, igenom med dunder och brak och slutade till sist på en tredjeplats. Sedan dess har han släppt fyra album och även hörts utomlands. Ett par av hans låtar har spelats i amerikanska tv-serier och program som So you think you can dance, amerikanska motsvarigheten till Let's dance.

Isak Danielson

En då 14-årig Isak slog igenom i TV4:s X factor. Där gick han till final.

CHRISTINE OLSSON / TT

Och karriären ser ut att fortsätta peka spikrakt uppåt. I somras spelade han till exempel på en tillställning inför självaste kungafamiljen.

Så vi lär inte ha sett det sista av Isak!

FOTO: TT, Lotta på Liseberg/TV4

SENASTE NYTT!