TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Chockbeskedet: Därför lämnar Peter Jihde TV4 – Tilde i tårar

31 jan, 2018 
Peter Jihde meddelar att han lämnar TV4 och Nyhetsmorgon för att gå till MTG. Det tuffaste med beslutet var att lämna kollegan Tilde de Paula Eby.
Annons

I 18 år har Peter Jihde, 46, jobbat för TV4, och under de senare åren har han varit ett av kanalens största ansikten utåt. Nu ser vi honom varje vecka som programledare i Nyhetsmorgon tillsammans med Tilde de Paula Eby, 42. Men nu meddelar han att han lämnar TV4, för att gå till en annan kanal.

Från och med i vår kommer han att jobba för MTG, där bland annat TV3 ingår. Han förklarar för Aftonbladet att han fick ett erbjudande som han inte kunde tacka nej till.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag tycker väldigt mycket om TV4 och det gör jag fortfarande. Det var emotionellt svårt att lämna något som man gillar så jädra mycket, och framförallt Nyhetsmorgon som är det roligaste jag har fått jobba med under de här herrans alla åren. Men man ska gå när festen är som roligast, Och det är svårt att tacka nej när jag när man får en sådan här möjlighet, säger han till tidningen.

Men redan i höstas syntes han kanalen, när han ledde TV3s nya satsning ”Diabetesgalan”. I sin nya roll på MTG kommer han att fortsätta göra saker på ämnet diabetes, men även annat – vilket han inte kan avslöja än. Nu blir han kollega med sin bror Niklas Jihde, men han berättar att han kommer att sakna att ha Tilde som sin kollega.

Annons

– Det kommer bli sorgligt. Vi funkar väldigt bra professionellt och väldigt bra privat. Så det var de sakerna som jag funderat mest kring, hur det är att inte jobba med Tilde. Men jag har separerat från Niklas Wikegård tidigare och lyckades hantera det. Så jag hoppas jag kan hantera det här också. De är ganska lika som personligheter.

Tilde fick veta nyheten idag, och han säger att de grät en skvätt båda två.

SE OCKSÅ: Peter Jihdes karriär i bilder

Foto: IBL

Annons