TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Charlotte Perrellis viktiga livsval med familjen efter dramat på flyget: "Borde vara lag"

14 mar, 2018 
AvOla Brising
Charlotte Perrelli såg en man drabbas av hjärtstillestånd på flyget, det fick sångerskan att ta ett viktigt livsbeslut.
Annons

Charlotte Perrelli, 43, berättar i ett inlägg med rubriken ”Livsviktig dag” i sin blogg att hon låtit både maken Anders Jensen, 41, och alla barnen genomgå en kurs i hjärt- och lungräddning. Detta efter att hon fått något av ett uppvaknande under en flygresa och förstått hur viktigt det är att kunna Första hjälpen då en manlig passagerare plötsligt drabbades av hjärtstillestånd:

Efter att ha bevittnat en otäck incident så bokade jag på en HLR kurs. Det var en otäck händelse som kunde fått en helt annan utväg om inte några extremt handlingskraftiga passagerare( på flyget) hade agerat med en massa kunskap. De räddade livet på mannen som fick hjärtstillestånd.”, skriver Charlotte i sin blogg.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Själv gick sångerskan en utbildning i HLR och Första hjälpen för små barn då hennes söner Angelo, 14, och Alessio, 12, gick på förskolan. Men hon kände att det var viktigt att uppdatera sina kunskaper. Sångerskan fortsätter:

Annons

Nu gjorde vi utbildningen både för vuxna och för barn. Gick igenom akuta händelser som om man bränner sig, någon får djupa sårskador, hjärt o lungräddning, Heimlich, blödningar, cirkulationssvikt, luftvägsstopp, funktion av hjärtstartare mm”

Charlotte la även ut en bild av hur hon och Anders tränar på att ge konstgjord andning på Instagram:

Artisten har definitivt bestämt sig för att ta riskerna för att någon i hennes närhet skulle kunna drabbas av hjärtproblem på allvar. Hon har nämligen bestämt sig för att även inhandla en egen hjärtstartare, en så kallad defibrillator:

Det är dyrt att äga en hjärtstartare men herregud, vilken billig livförsäkring. Vi ska beställa en nu. Borde vara lag på att alla företag skulle ha en sådan.

FOTO: Stella, IBL, Instagram

Annons