Charlotte Perrellis viktiga livsval med familjen efter dramat på flyget: "Borde vara lag"

Charlotte Perrelli såg en man drabbas av hjärtstillestånd på flyget, det fick sångerskan att ta ett viktigt livsbeslut.

Charlotte Perrelli, 43, berättar i ett inlägg med rubriken ”Livsviktig dag” i sin blogg att hon låtit både maken Anders Jensen, 41, och alla barnen genomgå en kurs i hjärt- och lungräddning. Detta efter att hon fått något av ett uppvaknande under en flygresa och förstått hur viktigt det är att kunna Första hjälpen då en manlig passagerare plötsligt drabbades av hjärtstillestånd:

Efter att ha bevittnat en otäck incident så bokade jag på en HLR kurs. Det var en otäck händelse som kunde fått en helt annan utväg om inte några extremt handlingskraftiga passagerare( på flyget) hade agerat med en massa kunskap. De räddade livet på mannen som fick hjärtstillestånd.”, skriver Charlotte i sin blogg.

Själv gick sångerskan en utbildning i HLR och Första hjälpen för små barn då hennes söner Angelo, 14, och Alessio, 12, gick på förskolan. Men hon kände att det var viktigt att uppdatera sina kunskaper. Sångerskan fortsätter:

Nu gjorde vi utbildningen både för vuxna och för barn. Gick igenom akuta händelser som om man bränner sig, någon får djupa sårskador, hjärt o lungräddning, Heimlich, blödningar, cirkulationssvikt, luftvägsstopp, funktion av hjärtstartare mm”

Charlotte la även ut en bild av hur hon och Anders tränar på att ge konstgjord andning på Instagram:

Artisten har definitivt bestämt sig för att ta riskerna för att någon i hennes närhet skulle kunna drabbas av hjärtproblem på allvar. Hon har nämligen bestämt sig för att även inhandla en egen hjärtstartare, en så kallad defibrillator:

Det är dyrt att äga en hjärtstartare men herregud, vilken billig livförsäkring. Vi ska beställa en nu. Borde vara lag på att alla företag skulle ha en sådan.

Charlotte Perelli med maken Anders Jensen.

Charlotte har barnen Angelo och Alessio med exmaken Nicola Perrelli och Adrian med nuvarande maken Anders Jensen.

Med dåvarande maken Nicola Perrelli 2008.

Hon vann "Eurovision song contest" 1999 med låten "Take me to your heaven".

2008 tävlade hon i musiktävlingen igen med låten "Hero". Denna gång slutade hon på 18:e-plats.

Charlotte Perelli i mellanakten i "Melodifestivalen" 2016.

Charlotte Perelli under Elle-galan 2016.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli stoppad – oron efter läkarens besked

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli hoppar av musikalrollen: ”Måste tänka på hälsan”

FOTO: Stella, IBL, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN