Charlotte Perrelli om familjens sorg – tvingades att lämna

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli och hennes familj tvingades ta ett jobbigt avsked häromdagen.
Nu berättar hon om den svåra stunden.
"Tårarna sprutade", skriver hon.
Slå på ljud

För ett år sedan tog Charlotte Perrelli, 45, och hennes man Anders Jensen, 43, beslutet att anställa en aupair. Barnflickan de beslutade att anställa heter MaryJane och kommer från Filippinerna. Under gårdagen lade sångerskan upp en bild på henne och MaryJane på Instagram där hon skriver att hon kommer räkna dagarna tills de får ses igen och att hon kommer sakna henne. Nu berättar hon om vad som hänt, och om den jobbiga stunden då de tvingades ta farväl efter deras fina tid tillsammans.

Relationen till MaryJane

På sin blogg berättar Charlotte om hur de kom i kontakt med MaryJane och hennes bakgrund.

“En blyg tjej kom till oss för exakt ett år sedan och skulle börja jobba hos oss som Aupair. Vi har aldrig haft en inneboende hos oss. Vi var lite skeptiska men en bekant som bor i närheten av oss är från Filippinerna och berättade om den här 20 åriga tjejen som behövde jobb”, börjar hon.

Hon fortsätter.

“Hennes pappa hade gått bort i Cancer och i och med det så fick de lägga ner restaurangen de hade och som han drev. MaryJane jobbade även hon där och stod nu utan jobb och inkomst. Hennes mamma jobbar inte längre pga lungproblem.”

Hon berättar också att MaryJane är gift och har en treårig dotter hemma i Filippinerna, men att hon är tvungen att jobba i ett annat land för att skicka hem pengar till sin familj.

“MaryJane stod alltså i den situationen att hon var tvungen att börja jobba någon annanstans och skicka hem pengar. I Filippinerna tjänar man ca 800 kr i månaden OM man har ett heltidsjobb vilket nu ingen i familjen hade”, skriver hon. 

Det sorgliga avskedet

Senare i inlägget förklarar sångerskan att ett aupair-kontrakt bara håller i ett år, och att MaryJane därför var tvungen att lämna landet igår.

“Det har gått ett år. Det gick sååå fort. Hon är en del av vår familj idag, men ett aupair kontrakt innebär Bara ett år. Med tårar sprutande ner för våra kinder sa vi hejdå. Fort, för det var outhärdligt jobbigt!”, skriver hon om avskedet.

Hon fortsätter.

“Hon längtar efter sin familj, såklart och efter sin älskade dotter. Men nu helt plötsligt blev hon tvungen att lämna en familj till. Som hon trivs hos och som hon är älskad av. Hon behöver jobba och behöver pengar för att överleva. Hon hade stannat kvar om hon hade fått.”

Hon avslutar med att skriva att de räknar ner dagarna tills de hoppas att hon på något sätt kan komma tillbaka till dem.

FOTO: Instagram, Carolina Byrmo, Robin Lorentz-Allard/TT

SENASTE NYTT!