ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Charlotte Kallas ord om familjebeslutet – efter rivalens uttalande

05 jul, 2023 
Daniel Sörensen
Charlotte Kallas ord om familjebeslutet – efter rivalen Therese Johaugs uttalande.
Skidlegendaren Charlotte Kalla, 35, blir mamma när som helst.
För mer än en månad sedan blev hennes forna rival Therese Johaug också mor – nu har svenskan svarat på Johaugs ord om föräldraskap.
– De tankarna blev mer återkommande i slutet av karriären, sa hon i en intervju med Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnmorskans råd till Charlotte Kalla under graviditetenBrand logo
Barnmorskans råd till Charlotte Kalla under graviditeten

Charlotte Kalla, 35, är en av Sveriges mest framgångsrika och populära skidåkare genom alla tider. Hon har bland annat tre OS-guld, tre VM-guld och en totalseger i Tour de ski på sitt CV.

Dessutom har hon, efter karriärens slut, hunnit med att sommarprata i P1, släppa en klädkollektion, studera beteendevetenskap i Sundsvall, skriva en bok om sin skidåkning samt att som gravid dansa hem en andraplats i Let's dance.

Sedan 2019 har hon varit tillsammans med mäklaren Fredrik Karström, 34, som hon numera bor tillsammans med i en villa i Sundsvall. Paret väntar sitt första barn i sommar och spänningen är minst sagt olidlig.

De blivande föräldrarna Fredrik Karström och Charlotte Kalla.
De blivande föräldrarna Fredrik Karström och Charlotte Kalla.

– Det var mycket oro i början. Kommer jag att få behålla det? Hur kommer det att gå? Det (att slappna av) vågar jag väl egentligen fortfarande inte helt. Men det är mycket mera hopp nu, sa hon nyligen i en intervju med Expressen när hon ombads beskriva känslorna inför förlossningen.

Annons

Håller med forna rivalen Johaug

För mer än en månad sedan, den 17 maj för att vara exakt (Norges nationaldag) blev Kallas ex-konkurrent Therese Johaug, 35, också mamma för första gången. I en tidigare intervju med Expressen, från mars i år, berättade norskan att hon aldrig skulle ha förlåtit sig om hon valt att fortsätta att satsa på en elitidrottskarriär om det hade varit på bekostnad av att få bli mamma.

Även när hon var höggravid var Therese Johaug med och arrangerade träningsresor till Kanarieöarna.
Även när hon var höggravid var Therese Johaug med och arrangerade träningsresor till Kanarieöarna.

Charlotte Kalla köpte resonemanget rakt av och kommenterade Johaugs ord om föräldraskap när hon pratade med samma kvällstidning. Hon sa då att hon håller med sin forna rival.

– Ja, det gör jag. De tankarna blev mer återkommande i slutet av karriären. Att det efter 35 inte är någon självklarhet att kunna bli gravid, att chanserna minskar ju äldre du blir. Helt utan bäst-före-datum är du ju inte som kvinna om du vill bilda familj, sa hon.

Annons

Charlotte Kalla: ”Det blir nog...”

I samma veva fick hon en fråga om hennes ofödda sons framtida namn. Har hon och Fredrik bestämt sig ännu? Svaret verkar vara ”nej”. Hon avslöjade att de har en gemensam lista i mobilen, men att de inte lagt så mycket krut på att bestämma någonting ännu.

Däremot verkar det luta åt en specifik inriktning när det kommer till sonens efternamn.

– Det blir nog… Ett dubbelnamn, sa hon.

Det verkar alltså ganska klart att det blir en liten ”Gosse” Kalla Karström i alla fall.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Sven Lindwall/Expressen/TT, Malin Lövkvist/Aftonbladet/TT

Annons