LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Charlotte Kallas ilska efter kyssen i tv – nu ber Settman om ursäkt

31 okt, 2023 
Charlotte Kalla är lyckligare än någonsin med sin sambo Fredrik och deras lilla bebis.
Men för några år sedan utsattes hon för en kyss i tv, som inte direkt uppskattades.
”Det var inte alls roligt”, skriver hon i sin bok Skam den som ger sig.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lets Dance-Tobias besviken på Charlotte Kallas barnnamnBrand logo
Lets Dance-Tobias besviken på Charlotte Kallas barnnamn

Charlotte Kalla, 35, fick sitt stora internationella genombrott i Tour de Ski 2008 och det skulle givetvis hyllas på Idrottsgalan samma år. Den galan ses alltid av miljonpublik och den blev oförglömlig för Charlotte Kalla eftersom hon överraskades med en kyss av Peter Settman, 54.

Men den intima stunden uppskattade hon inte det minsta.

Sedan dess har mycket hänt. Idag är hon och sambon Fredrik Karström, 34, föräldrar till sonen Kjell Alvin Karström Kalla, som föddes i juli. Dessförinnan kunde Kalla också briljera i TV4:s Let's dance trots att hon var gravid under hela säsongen.

Charlotte Kallas ilska efter kyssen: ”Inte alls roligt”

Nu är hon aktuell med sin självbiografi Skam den som ger sig och i boken kommer hon även in på kyssen av Peter SettmanIdrottsgalan.

Annons

”Det var inte alls roligt att få den där pussen. Han tog tag i mitt ansikte, höll fast det och gav mig en puss rakt på munnen. Han överrumplade mig verkligen. Det jag var med om i direktsändning inför en miljonpublik kändes upprörande och förkastligt. Min integritet fick sig en rejäl törn och jag tänkte: 'Gud vad jobbigt'”, skriver hon i boken.

Där och då ska Peter Settman ha sagt att Charlotte Kalla var med på kyssen. Men det är enligt henne ett rent påhitt från Settmans sida.

”Peter Settman gick in i sin Ronny-karaktär när han pussade mig. Många som jobbade med galan måste ha läst manus och godkänt det. Men jag fick aldrig frågan om jag ville spela med”, skriver hon i boken.

Peter Settman ber om ursäkt efter kyssen

Charlotte Kalla upplevde att hon kände sig lite vilsen i sina känslor.

”Jag blev jättearg men visste inte hur jag skulle bete mig. Fick jag ens bli arg? Kunde jag resa mig och gå? De tankarna snurrade. Det förväntades att jag skulle skratta. Så jag skrattade. I dag skulle jag ha reagerat på ett helt annat sätt”, förklarar hon.

Annons

Vad som var Peter Settmans plan där och då är något som kommer förbli ett mysterium. Men en sak som är säker är att Peter Settman nu ber om ursäkt.

– Det är jättetråkigt att höra att hon kände så, för det var ju absolut inte meningen. Jag får nästan bara olustkänslor. Det där landade absolut inte bra. Jag ber verkligen om ursäkt, säger han till SVT och fortsätter:

– 2008, det är ett tag sen, det är 15 år sen. Det låter som inte så längesedan, men det var längesedan, rent kulturellt. Jag hade tänkt på ett annat sätt (i dag) när jag gjorde improvisationen. Det är helt enkelt inte roligt i dag.

Idag är Peter Settman ihop med Carmen Navis, 42, och för några helger sedan sa de ja till varandra under en vigsel i Toscana.

FOTO: TV4 / TT

Annons