LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Charlotte Kalla skakad av dödsfallet – bryter tystnaden: ”Enorm chock”

16 mar, 2024 
I fjol förlorade Charlotte Kalla en nära familjemedlem. Nu berättar hon om dödsfallet som skakade henne.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnmorskans råd till Charlotte Kalla under graviditetenBrand logo
Barnmorskans råd till Charlotte Kalla under graviditeten

I juli 2023 välkomnade skidlegendaren Charlotte Kalla, 35, och kärleken Fredrik Karström, 34, sitt första barn till världen. Sonen fick namnet Kjell Alvin Karström Kalla, och familjelyckan var total.

Men bara någon månad senare nåddes Charlotte av beskedet att henne farfar dessvärre gått bort. I en intervju med Hemmets journal berättar hon nu om sin farfar och uppväxten.

Charlotte Kalla om sin farfars bortgång: ”Enorm chock”

Charlotte var 7 år när hon började åka skidor, en sport som hennes farfar från början introducerade. ”Faffa” har alltid funnits där för Charlotte och var en av de första som peppade och hejade på henne i spåren.

Saknaden efter honom är stor.

– Han dog väldigt plötsligt och det blev en enorm chock och stor sorg. Jag kan sakna hans uppriktiga glädje. Han var alltid så okonstlad och ställde alltid upp för allt och alla, en stor hjälpande hand, säger hon och fortsätter:

Annons

– Till exempel skottade han inte bara snö utanför sitt hus utan även framför sin brors hus och även vårt. Han var den som tog oss med ut på myren och plockade bär.

Charlotte Kalla om uppväxten: ”Kärlek genom handlingar”

Fortsatt berättar Charlotte om sin uppväxt, i den lilla byn Tärendö.

– Tärendö hade inte mer än 600 invånare, ändå hade jag allt jag behövde där: familjen och kompisarna, skolan och skidspåret, Ica och idrottshallen där vi tränade med basketlaget, säger hon.

Det fanns kärlek inom familjen men det var inget som man pratade om.

– Det var aldrig så att mamma och pappa sa till mig och mina systrar att de älskade mig men vi kände det. Jag tror det hörde tiden till att inte prata så mycket om sina känslor. De visade snarare sin kärlek genom handlingar.

FOTO: CHRISTOF STACHE / TV4Play

Annons