LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Charlotte Kalla tar en paus – 4 månader efter sonens födsel: ”Dåligt samvete”

12 nov, 2023 
Linn Seipel
charlotte kalla och sambon fredrik karström
Skidstjärnan Charlotte Kalla bestämde sig förra året att sluta tävla och starta familj tillsammans med sambon Fredrik Karström.
Nu när lyckan slagit in och de fått sonen Alvin känner hon att prioriteringarna behöver ligga där.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lets Dance-Tobias besviken på Charlotte Kallas barnnamnBrand logo
Lets Dance-Tobias besviken på Charlotte Kallas barnnamn

Det var i mars 2022 som Charlotte Kalla, 35, valde att lägga skidorna på hyllan. En av de främsta anledningarna till det var att hon ville försöka bli förälder, något hon inte alls var säker på skulle vara möjligt. Men till hennes och sambon Fredrik Karströms, 34, stora lycka kunde de i juli tidigare i år välkomna sitt första barn till världen. Sonen fick namnet Kjell Alvin Karström Kalla, och kallas Alvin.

I en intervju i Kristin Kaspersens podcast Nyfiken på berättar Charlotte nu om livet efter den framgångsrika idrottskarriären och hur hon anpassar sig till nya mammarollen.

Charlotte Kalla lägger studierna på is: ”Mådde inte bra”

Under våren var Charlotte Kalla med i Let's dance, där hon slutade på en andra plats, samtidigt som hon pluggade till beteendevetare – och var gravid. Det blev lite mycket samtidigt helt enkelt.

Annons

– Nu har jag tagit en paus. Det kändes nyttigt att få prova på att ha flera olika bollar i rullning. Men jag kände att jag mådde inte bra av att ha den belastningen i vår, så det var självklart och skönt att ta studieuppehåll, säger Charlotte i podcasten.

Men det står inte still i Charlottes liv för det. Hon är aktuell med podcasten Vinterpasset som har premiär den 16 november, och släppte den 31 oktober boken Skam den som ger sig. Hon berättar vidare i podden att hon också har fler projekt än så igång, men att det absolut viktigaste just nu är att ta hand om sonen Alvin.

Charlotte Kalla om föräldrarollen: ”Att vara mamma är det jag prioriterar”

– Att vara mamma är det som jag prioriterar. Sedan har jag världens bästa sambo som ställer upp och gör det genomförbart att ha projekt på sidan av.

Charlotte berättar också om hur lärdomar från skidåren också kommer till nytta i mammarollen, och i hennes nästkommande karriär.

– De strategier som jag haft under idrottskarriären kan jag ha med mig nu i nästa karriär, och för att må bra i livet som stort. Vad är det som är viktigt för mig egentligen, när jag hamnar där i tvivel? Ja, idag är det ju egentligen bara Alvin jag behöver ha dåligt samvete för. Hon fortsätter:

– Till resten kan jag faktiskt säga: ”nej tack, jag behöver ha omsorg för mig och min son”.

FOTO: TT/Orre Pontus/Henrik Montgomery

Annons