LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Charlotte Kallas chock över nakenbilderna: ”Då kikade jag i kuvertet..”

30 nov, 2023 
Linn Seipel
charlotte kalla
Skidlegendaren Charlotte Kalla talar ut om ett viktigt ämne – som det visar sig att branschkollegorna Jonna Sundling, Hanna och Elvira Öberg också stött på!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänts reporter lär 90-talsikonen Jason Priestley svenskaBrand logo
Hänts reporter lär 90-talsikonen Jason Priestley svenska

Charlotte Kalla, 35, valde att lägga skidorna på hyllan i fjol men har inte legat på latsidan sedan dess. Förutom att ha blivit förstagångsmamma, har hon flera järn i elden när det kommer till karriären. Hon har släppt boken Skam den som ger sig, samt blivit med podcast.

Charlotte Kalla om märkligaste minnet i karriären – priset var lättklädda kvinnor

I det senaste avsnittet av skidpodden Vinterpasset, som hon har tillsammans med branschkollegorna Jonna Sundling, 28, samt systrarna Hanna Öberg, 28, och Elvira Öberg, 24, får de en tittarfråga som får tjejerna att se tillbaka på mindre trevliga minnen från karriären.

”Vad är det konstigaste ni har varit med om i en tävling?”, undrar en lyssnare.

Annons

– Jag kan börja, utbrister Charlotte Kalla direkt. Hon fortsätter:

– I Nové Msto 2012 så kom jag sexa och då innebar det att jag fick resa ned på prisceremoni på kvällen. Johan Olsson vann den tävligen så medan jag stod och väntade på att han skulle ta emot sitt pris så kikade jag i kuvertet, vad jag egentligen hade fått. Och det var en kalender, på lättklädda kvinnor, i A3-format. Och det här var alltså 2012.

Systrarna Öberg och Jonna Sundling om sexism i skidvärlden

Poddkollegorna uttrycker sin besvikelse i ett unisont ”men nej!”, och programledaren Kjell Eriksson instämmer:

– Ja, det är illa.

Systrarna Öberg berättar då att de varit med om en liknande händelse, också i Nové Msto, för bara två eller tre år sedan.

– Det var på ett ställe som det satt uppe massa bilder lättklädda tjejer. Och jag vet att det blev ändå en grej. Att det var någon som tog bild på det och lade ut och liksom ”det här är för dåligt”. Och det håller jag verkligen med om. Det känns som att det i framförallt vissa nationer har det hängt kvar lite.

Jonna Sundling fyller i:

– Jag har varit med om det där också, när jag var i Dresden, för något år sedan.

Men att få det som ett pris, som tjej, slår ändå allt – intygar samtliga i podden avslutningsvis.

FOTO: TV4

Annons