ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Charlotte Kalla avslöjar stora oron – bara veckor innan förlossningen

11 maj, 2023 
Daniel Sörensen
Charlotte Kalla avslöjar stora oron – bara veckor innan förlossningen.
Charlotte Kalla ska bli mamma inom kort.
Precis som alla förstagångsföräldrar har hon en viss oro för hur allting ska gå framöver med en liten bebis i familjen.
– Det är så svårt att veta vad som väntar, säger hon till Motherhood.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla var utan konsertbiljett: ”Då drog jag ”Kalla-kortet”Brand logo
Charlotte Kalla var utan konsertbiljett: ”Då drog jag ”Kalla-kortet”

Nu är det inte långt kvar. I sommar blir den tidigare längdstjärnan Charlotte Kalla, dagsaktuell som Let's dance-deltagare, mamma för första gången. 35-åringen väntar nämligen barn med kärleken Fredrik Karström, 34.

Hon har ännu inte velat säga exakt när bebisen kommer.

– Till sommaren, det räcker så, har hon tidigare sagt till Hänt.

Hon vill heller inte avslöja vilket kön bebisen har – trots att hon själv vet om det. Hon och sambon har i alla fall börjat boll namnförslag med varandra.

Charlotte Kalla har gått vidare till topp 4 i Let's dance tillsammans med danspartnern Tobias Karlsson. Här skymtas även gravidmagen.
Charlotte Kalla har gått vidare till topp 4 i Let's dance tillsammans med danspartnern Tobias Karlsson. Här skymtas även gravidmagen.

– Vi har ganska många åsikter. Det är svårt det där, att inte associera namn med människor man träffat genom livet, sa hon i en tidigare intervju med Hänt.

Känner både glädje och lite oro

Att Kalla – som har tre OS-guld, tre VM-guld och 16 andra mästerskapsmedaljer på sin meritlista – står inför sin största utmaning håller hon nog själv med om. Att bli förälder är bland det största man kan vara med om.

Annons

Därför är det helt naturligt att man både är väldigt glad och samtidigt väldigt nervös inför vad som komma skall. Det blir en helt ny fas i livet.

I en intervju med Motherhood avslöjar den före detta elitidrottaren vad hon oroar sig mest för nu under graviditeten.

– Jag hoppas barnet kommer vara friskt, det är den största oron just nu. Men också om allt kommer gå bra framåt. Det är så svårt att veta vad som väntar. Det är ju första gången jag går igenom en graviditet, jag vet ju inte hur jag kommer må fortsatt och så, säger hon.

Charlotte Kalla ihop med sambon och den blivande fadern till hennes barn, Fredrik Karström. 34-åringen arbetar som mäklare i Sundsvall.
Charlotte Kalla ihop med sambon och den blivande fadern till hennes barn, Fredrik Karström. 34-åringen arbetar som mäklare i Sundsvall.

”Tuggummi, skräpmat eller bakisandedräkt”

Sedan får Charlotte Kalla även frågan om hon, nu när hennes mage ständigt växer, har känt av några speciella ”cravings”. Alltså om hon känner av ett speciellt sug efter något att äta eller dricka. Många kvinnor blir under graviditeten sugna på saker som de annars inte brukar förtära. Eller som i Kallas fall, de kanske helt plötsligt lär sig vad de absolut inte tycker om.

– En sak som jag känner obehag för är vissa dofter, så som tuggummi, skräpmat eller bakisandedräkt. Det är det värsta. Så visst, luktsinnet är mer skärpt, säger hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons