Céline Dion om maken Renés död: "Jag sprang efter likbilen"

Céline Dions maken René Angélil gick bort i januari i år efter en lång tids sjukdom. När likbilen skulle frakta bort hans kropp brast det för sångerskan.

13 januari i år, strax innan Céline Dion skulle gå på scen på Caesars Palace i Las Vegas, ringde maken René Angélil, 73, från sin sjuksäng i parets hem i Las Vegas för att säga att han älskade henne och för att önska lycka till med föreställningen. Det kom att bli sista gången makarna talade med varandra.

När Céline kom hem ville hon inte väcka maken, som var svårt sjuk i sin cancer. Hon väcktes på morgonen 14 januari av makens sjukvårdspersonal med beskedet att han gått bort.

Céline Dion chockades av dödsfallet.

Céline berättar nu för magasinet People om den svåra morgonen.

– Jag stängde dörren in till hans rum för att inte barnen skulle ana något. Jag gick ner på knä och kysste honom, berättar hon. Det var det kallaste jag upplevt i mitt liv, men det var fantastiskt. “Lova mig att inte oroa dig”, viskade jag till honom. “Jag mår bra, barnen har det bra, vi kommer att klara det. Du har lidit nog. Gå i frid.”

Céline Dion och René Angélil höll ihop under läng tid.

Céline lyckades hålla känslorna inom sig. Men när makens kropp senare hämtades och bilen skulle köra iväg bröt hon ihop.

– Jag sprang efter bilen när de skulle köra iväg honom, berättar hon. Det var precis som det var när mina barn skulle iväg till skolan första gången.

Céline Dion uppträder i Las Vegas.

René Angélil var Celinés manager när hon slog igenom i slutet av 80-talet. Paret gifte sig 1994 och har tre barn tillsammans, René-Charles, 15, och drygt femåriga tvillingarna Nelson och Eddy.

Bara två dagar efter makens död miste även Celiné sin älskade bror Daniel Dion i cancer.

Celiné och barnen bor nu kvar i Las Vegas där hon har ett lukrativt kontrakt med Caesar Palace. I slutet av juni åker hon till Europa för tio konserter i Antwerpen, Belgien och Paris.

Foto: IBL, Stella

SENASTE NYTT!