LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Catarina König chockad av vinsten i Sveriges Mästerkock: "Jag kunde inte andas"

06 apr, 2016 
AvLina Tidén Sundin
Den gastkramande finalen avgjordes med en tårta. Catarina König blev årets vinnare av Sveriges Mästerkock.
Annons

Det blev Catarina König, 31, som tog hem finalen i säsongens Sveriges mästerkock. Uppsalabon kunde knappt tro det när hennes namn ropades ut och grattades av maken Anders König, 35, och deras barn Julius, 5, och Filippa, 3.

– Jag fick verkligen andnöd, kunde inte andas. Min man kom ner med barnen som bara sprang rakt mot mig och sen helt plötsligt vek de av och hoppade ut i guldhavet och simmade i stället. Kameramännen hade roligt åt det, berättar hon för Hänt.

Catarina König tog hem segern i årets omgång av “Sveriges mästerkock”.

Finalen beskriver hon som gastkramande då det kändes väldigt jämnt mellan henne och tvåan Daniel Lakatosz, 27. Han tog hem första momentet som bestod av en förrätt på gratinerad hummer. Catarina tog sedan hem varmrätten med sina gösqueneller, men var väldigt nervös inför den tårta de skulle göra som sista moment.

Annons

– Daniel hade vunnit den tidigare tårtävlingen så jag var livrädd när vi skulle göra just en tårta, säger Catarina König.

Men hon hade inte behövt oroa sig. Hennes tårta med passionscurd, hallonmousse, citronbottnar och vitchokladfrosting togs så väl emot av juryn att Leif Mannerström, 76, tyckte att den förtjänade ett eget namn vilket den nu också har fått i hennes vinnarbok: Varje dag är en fest (Bonnier fakta).

Genom kokboken har har en av hennes största drömmar besannats.

Catarina König Sveriges Mästerkock 2016
Catarina König med maken Anders König som stöttade henne i tävlingen.

– Jag hade inte kunnat delta i ”Sveriges mästerkock” om jag inte hade haft Anders. Hans jobb gör att han kan jobba hemifrån och hämta barnen i rätt tid så det är guld värt.

Framöver hoppas hon kunna kombinera matjobb med klädbutiken i Uppsala, men på vilket sätt kan hon inte sia om för tillfället.

– Jag har precis levt min dröm med den här boken. Jag hakar upp mig på den hela tiden, men jag tycker den var helt fantastisk att få göra, säger Catarina König.

Foto: TV4, Malin Bondeson

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons