Casper Janebrink om orsaken till skilsmässan – nu talar Arvingarna-profilen ut

Casper Janebrink, Helena Janebrink, Arvingarna
Exklusivt

Mycket händer i Casper Janebrinks liv.
Han är nu aktuell med Arvingarnas nya show "I love Arvingarna" samtidigt som han nyss meddelat att han går igenom en skilsmässa.
För Hänt berättar artisten nu om den nya showen, men också hur han mår efter skilsmässan från Helena.
0:55

Efter reklamen: Casper Janebrink om skilsmässan: "Inte som man vill"

(0:55)

Casper Janebrink är en av Sveriges mest folkkära artister och har varit det i många år. Sedan 30 år tillbaka har han turnerat landet runt tillsammans med sitt band Arvingarna och än idag är de aktuella.

Det populära dansbandet är nämligen tillbaka med ny krogshow med namn I love Arvingarna, i regi av Hans Marklund. Premiären är i september på Kajskjul 8 i Göteborg.

Men det är inte bara på jobbfronten som det händer grejer för Casper. Tidigare i år meddelade han även att han och hustrun Helena Janebrink valt att gå skilda vägar efter mer än 20 år ihop.

För Hänt berättar artisten nu om den nya showen, men också hur han mår efter skilsmässan från Helena.

Arvingarna om nya showen: ”Historia utifrån ett fan”

När Hänt träffar det folkkära bandet berättar de om glädjen över den nya showen. De beskriver den som unik, då historien och regin nämligen är uppbyggd ur ett fans ögon.

Arvingarna

Arvingarna är aktuella i showen I love Arvingarna.

FOTO: HÄNT TV

– Den har vi fnulat på ett tag, det kommer handla om en utomstående som ser Arvingarna. Ett fan kan man säga, den heter ju I love Arvingarna, säger Lars ”Lasseman” Larsson varpå Casper fyller i:

– Det är Arvingarnas historia utifrån ett fans sätt att se vår historik. Det är inte vi som berättar vår historia, det är ett fan som berättar som har följt oss.

Han fortsätter:

– Det är ju många fans som följt oss genom åren och många yngre tjejer då som följt oss kanske som nu har egna barn. Det är lite där vi fångar upp storyn. Att barn fångade upp Arvingarna med låten I do år 2019. Vi har fått en ny skara unga fans om vi säger så. Vi har sett mammor med deras döttrar komma då och säga ”ja men jag gillade ju er på 90-talet och nu gillar min dotter er.” Vi kommer också ha med två skådespelare på scenen som kommer spela en mamma och dotter.

Christina Lindbergs ärliga ord om Let’s dance:  ”jag fick frågan”

Se klippet här!

Casper Janebrinks egna ord om skilsmässan – så mår han idag

Det var på självaste Alla hjärtans dag som frontfiguren Casper meddelade att han skiljer sig efter ett 20 års äktenskap med Helena. I ett personligt inlägg på Instagram berättade han om beslutet samtidigt som han poängterade att de skiljs åt som vänner.

För Hänt berättar artisten nu att han mår bra.

– Jag mår bra. Det är alltid tråkigt med skilsmässa såklart. Många som blir drabbade, framförallt min familj, att man ska dela på sig. Men ibland är det bättre att man går isär än att vara kvar i ett förhållande, säger han och fortsätter:

Utöver krogshowen är Casper Janebrink aktuell i Över atlanten.

FOTO: HÄNT TV

– Vi valde tillsammans att detta var det bästa sättet för oss att leva vidare helt enkelt. Jag tyckte att jag och Helena fick väldigt bra feedback på det vi skrev på Instagram. Det bästa vi har gjort tror jag ändå, annars spekuleras det för mycket liksom. Alla tidningar spekulerar ju väldigt gärna om varför och hur. Men det är privat.

I Love Arvingarna har premiär hösten 2022.

FOTO: Tommy Holl / TT, HÄNT TV

SENASTE NYTT!