Casper Janebrink om kärleken efter Stjärnornas stjärna

Casper Janebrink

Livet efter Stjärnornas stjärna har varit hektiskt för den folkkära sångaren Casper Jarnebrink.
Nu berättar han om kampen med hustrun.
Jon Henrik Fjällgrens dilemma med flickvännen
Slå på ljud

Casper Janebrink, 50, är känd som sångare i det folkkära dansbandet Arvingarna. Bandet slog igenom mellan 80- och 90-talet, och her det senaste 30 åren hållit ihop. Men inte utan motgångar. För dryga tio år sedan befann sig han och bandet Arvingarna i en svacka. Bandmedlemmarna kände sig trötta på dansbandssvängen och de var inte överens om hur man skulle gå vidare.

Fick en nystart

2018 gjorde Casper också sig ett namn för tittarna hemma i sofforna genom sin medverkan i underhållningsprogrammet Stjärnornas stjärna. Där visade han sitt breda register och vann första upplagan av tävligen.

Vinsten i Stjärnornas stjärna blev även en nytändning för Arvingarna, som efter det har deltagit i Melodifestivalen och turnerat ständigt.

Men trots ett hektiskt turnéliv bor Casper med sin familj i Lerum, familjen består av hustrun Helena, barnen Alice, 16 och Felix, 14 och hundarna Chilli och Rambo.

Varit gifta i 18 år

Paret gifte sig för 18 år sedan, och då var det Casper som gick ner på knä. Det var i Partille kyrka, utan för Göteborg som Casper och Helena gifte sig inför 80 inbjudna gäster.

– Jomen det är väl klart att det var. Jag bad Helena att sätta sig ner och sa att jag hade en överraskning. Sen gick jag ner på knä med en stor bukett röda rosor, berättade Casper för GT.

Casper och Helena gifte sig inför 80 inbjudna gäster i Partille kyrka, utanför Göteborg.

Casper tycker inte att han är någon romantiker, men understryker att det är viktigt att hålla lågan vid liv när man levt med vara enda under en längre tid.

– Jag är dålig på att köpa blommor och så, men jag försöker visa min uppskattning för Helena varje dag. Det kan vara en kram eller en blick som säger ”jag ser dig, jag hör dig och jag älskar dig”. Det gäller att ta vara på de små stunderna i vardagen. Det tror jag är viktigt.

Och att frun Helenas kärlek till maken är stor, råder det inga tveksamheter om.

– Nej, det är ingen tvekan – det är hon.

FRÅN FÖRSTASIDAN