Casper Janebrink om Eloise – Arvingarnas stora hit fyller 30 år

20 jun, 2023 
https://image.hant.se/Jonna-Lawaets-byline.png.jpg?imageId=9007046&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Jonna Lawaetz
Casper Janebrink
Dansbandet Arvingarna har varit aktiva i över 30 år.
Nu berättar frontfiguren Casper Janebrink om glädjen med bandet – och det stora jubileumsåret.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Skrattfest när Arvingarna berättar gamla minnen: "Kilten flög upp"
Skrattfest när Arvingarna berättar gamla minnen: "Kilten flög upp"

Dansbandet Arvingarna med Casper Janebrink, 53, Lars ”Lasseman” Larsson, 51, Kim Carlsson, 51, och Tommy Carlsson, 54, i spetsen har spelats flitigt i de svenska hushållen sedan starten 1989.

Gruppen har varit aktiv i över år och har under åren byggt upp en stor följarskara. Till fansens lycka kom Arvingarna nyligen med ett sprillans nytt glädjebesked – de släpper en sommarlåt!

”Det känns kanon. En riktigt fin och bra låt som vi är stolta över!”, skriver Lasseman i ett meddelande.

Casper Janebrinks glädjebesked med Arvingarna

Under bandets aktiva år har de släppt en hel del hits. Men det är en låt som sticker ut i deras katalog. Superdängan Eloise fyller nämligen 30 år i år!

I en intervju med P4 Extra har Casper berättat om genombrottet med låten i Melodifestivalen år 1993. Vinsten i musiktävlingen har kommit att bli Caspers starkaste Eloise-minne.

Annons

– Det är från Lisebergshallen i Göteborg när vi vann Melodifestivalen, och gick upp och körde låten igen, då kände man verkligen hur hela hallen kokade. Då var det inte mer än 700 personer i hallen.

Dagen efter vinsten slog Arvingarna publikrekord i Boråsparken och det blev minst sagt tumult när de mötte publiken.

– 1 900 personer var i parken. Vakterna visste inte hur de skulle ta hand om alla. Tjejerna stod och skrek och drog oss i brallorna, säger han.

Låten fick flera att döpa sina barn till Eloise

Efter genombrottet med Eloise var det flera personer ute i landet som tog inspiration av tjejnamnet som Arvingarna sjöng om. I efterhand har det nått bandet att låten inspirerade flera familjer att döpa sina döttrar till Eloise.

Annons

– Det var inte så många tjejer som hette Eloise men efter att låten kom var det många som döptes till det. Det har vi fått berättat genom åren.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

Annons