TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Carrie Fishers dotter efter mammans död: Hon var älskad av en hel värld

28 dec, 2016 
Jonatan Berggren
Carrie Fisher är död. Hon blev prinsessan Leia med en hel galax och sörjs av en hel värld.
Annons

Skådespelerskan Carrie Fisher avled på morgonen 26 december på UCLA Medical Center, 60 år gammal. Hon vårdades på sjukhuset efter att ha drabbats av en hjärtattack dagen före julafton efter att ha flugit hem till Los Angeles från England.

Trots att det fanns sjukvårdspersonal på planet och Carrie direkt fördes till sjukhuset var skadan redan skedd. Läget uppgavs vara stabilt för skådespelerskan i mellandagarna, men hon vaknade aldrig och till slut somnade hon in.

– Hon var älskad av en hel värld och kommer vara djupt saknad. Hela familjen tackar för era tankar, säger Carries dotter Billie Lourd genom familjens presstalesperson Simon Halls.

Carrie Fisher tillsammans med dottern Billie Hall 2015.
Carrie Fisher tillsammans med dottern Billie Hall 2015.

Carrie Fisher debuterade i filmen “Shampoo” 1975, men slog igenom världen över två år senare som prinsessan Leia Organa i Star Wars-triologin. För generationer av sci-fi entusiaster kommer hon för evigt vara rebellernas prinsessa.

Annons

Privat levde Carrie ett omtumlande och i perioder hårt liv. I självbiografin “The Princess Diarist” som släpptes nyligen och tidigare böcker berättade hon öppet om år av droganvändande, det stormiga äktenskapet med musikern Paul Simon, 76, och inte minst sin affär med Harrison Ford, 74, under inspelningen av Star Wars.

Carrie Fisher och Harrison Ford som Leia och Han Solo.
Carrie Fisher och Harrison Ford som Leia och Han Solo.

1985 blev Carrie diagnostiserad med bipolär sjukdom och engagerade sig under senare delarna av sitt liv mycket i frågor som rörde mental hälsa.

Med agenten Bryan Lourd fick hon dottern Billie i juli 1992. De separerade strax efter födseln.

2015 repriserade Carrie rollen som prinsessan Leia i filmen “The Force Awakens” vilket gav hela hennes karriär en nytändning.

Annons

– Jag visste att mitt liv skulle påverkas enormt av den filmen, men det gick inte på något sätt att föreställa sig hur, sa Carrie i en intervju.

Hon nominerades för priser, gav ut sin sista bok och föreläste runt om i världen sina sista år.

Carries mamma, Reynolds, 84, skrev på Facebook efter dotterns död.

“Tack till alla som omfamnat min älskade och fantastiska dotters gåvor och talanger. Jag är tacksam för era tankar och böner som nu leder henne vidare.

Många är de stjärnor som via sociala medier delat med sig av sin sorg, inte sällan med referenser till Star Wars.

Regissören George Lucas, 72, som stod bakom Star Wars skickade även han en sista hälsning.

– Carrie och jag var vänner merparten av våra vuxna liv. Hon var extremt smart, en begåvad skådespelerska, författare och komiker med en färgstark personlighet som alla omkring henne älskade. I Star Wars var hon vår fantastiska och kraftfulla prinsessa, viljestark, modig och hoppingivande i en roll som var svårare än de flesta nog tror.

Carrie Fisher sörjs närmast av mamma Reynolds, dottern Lourd, brodern Todd Fisher, samt halvsystrarna Joely Fisher och Tricia Leigh Fisher.

Vila i frid, Carrie, och må kraften vara med dig.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons