LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Caroline Winberg om förlossningen: "Jag hade tänkt föda utan smärtlindring..."

18 feb, 2016 
AvAngelica Jaako Billenman
Caroline Winberg vaknade en natt och spydde i omgångar. Väl på förlossningsavdelningen blödde hon kraftigt och kröp på grund av smärtan.
Annons

Supermodellen Caroline Winberg, 30, och hennes sambo Wynton Fauré, 38, blev i somras föräldrar till lille Casper. Nu berättar Caroline om den dramatiska förlossningen:

– Jag har alltid fått höra att jag har hög smärttröskel och har alltid haft rätt hård mensvärk, så jag tänkte att det här klarar jag, säger hon i tidningen Mama om tankarna innan förlossningen, men när det väl var dags blev det inte som hon tänkt sig…

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– På själva dagen han var beräknad att komma var jag på gravid-yoga. Sedan låg vi i soffan och kollade någon tv-serie, Wynton masserade mina fötter och vi la oss rätt sent. Sedan vaknade jag vid fyra, på väg till badrummet för att spy. Jag hade så jävla ont direkt. Wynton spolade upp ett bad och klockade värkarna. Vi hann vara kvar hemma i två timmar och jag kräktes väl tio gånger eller så, sedan sa de åt oss att åka in.

Caroline Winberg och Wynton Fauré hade bara varit ihop i 10 månader när de bestämde sig för att försöka bli gravida. Foto: IBL

När Caroline och Wynton väl kom fram till förlossningsavdelningen blödde hon och kröp på grund av smärtan. Ändå var hon bara öppen en centimeter.

Annons

– Jag hade tänkt föda utan smärtlindring, men det gjorde ju så JÄVLA ont. Till slut bara skrek jag: “Ge mig epidural!”. Men då gick plötsligt hans hjärtljud ner. Det var rätt läskigt, plötsligt var det fem läkare i rummet och de rullade in en plåtbricka med olika instrument, typ sugklockor, saxar och sådant… Jag fick panik.

Men 13 timmar efter den första värken kom till slut Casper till världen i “toppform”.

– Jag bara låg där och tittade på honom och tänkte: “Tur att du är så söt”, säger Caroline.

Annons