LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Caroline och Alexander Hermanssons ord om tuffa förlossningen

15 jul, 2020 
AvLovisa Ström
Caroline Hermansson bryter tystnaden om tuffa förlossningen
Igår fick kändisparet Caroline och Alexander Hermansson äntligen sin efterlängtade son Hiro.
Nu berättar makarna om den dramatiska förlossningen.
Annons
SVT-profilerna har fått en sonBrand logo
SVT-profilerna har fått en son

SVT-profilerna Caroline Hermansson, 24, och Alexander Hermansson, 28, fick sitt första barn igår. Sonen heter Hiro och den lilla familjen har gått ut med att alla mår bra och är lyckliga. Men helt odramatiskt var det inte. Nu öppnar Caroline upp om den tuffa förlossningen.

Det stora frieriet

Paret träffades våren 2014 när Alexander var i Malmö för att börja på SVT:s Barnkanalen. Eftersom han var ny i stan gick han till en kyrka i hopp om att träffa nya vänner, och där fanns Caroline som tog emot honom med öppnar armar. De hängde som vänner hela sommaren tills kärleken slog till som en blixt från klarblå himmel, och bara ett år senare gick han ner på knä under ett minst sagt spektakulärt frieri.

När han skulle fria till sin flickvän gick han all in. Alexander hade förberett sig i månader och fixat en flashmob mitt på Lilla Torget i Malmö. Caroline trodde att han var och jobbade medan hon bara skulle ta en lunch på stan, men blev istället avbruten med en lapp där det stod att hon skulle sätta sig ner. Precis som lappen sa så satte hon sig ner, och då började showen. I en video som gick viralt på internet kunde man se Alexander fria till sin flickvän med ett musikalnummer som sedan avslutades med att de sa ja till varandra – något som gjorde succé bland svenska folket.

Annons

2016 gifte de sig under ett vårbröllop och har sedan nio månader tillbaka väntat barn tillsammans. När Hänt pratade med Alexander häromveckan berättade han att han att har gått runt och varit nervös den senaste månaden i väntan på den lilla sonen. Och igår kom han.

Den tuffa förlossningen

Paret gick ut med den stora nyheten genom att lägga upp en selfie på den nyblivna familjen på Instagram. Under bilden skrev en mycket exalterat Alexander och nybliven pappa:

”JAAAAAAA!!!!!! HAN ÄR UTEEEEEE!!!!!!! VI 3 MÅR BRA OCH ÄR LYCKLIGA!!!! Skriver mer sen!!! WOHOOOOO!!!!!!!!!”

Jubel och gratulationer strömmade in, och i kommentarsfältet kunde man se många välkända ansikten som skickade sina största grattiskramar till paret. Bland annat Svt-kollegan Malin Olsson.

”Men jaaaaa äntligen! Han är ju kunglig! vad härligt att se lilla familjen, grattis till er alla, och wow bra jobbat finaste Carro. Nu kan bebismyset börja!!! Njut”, skrev hon.

Annons

Men trots att bebislyckan var enorm visade det sen sig att förlossningen inte var helt enkelt. Det är när Caroline lägger upp en bild på henne från sjukhuset med den nyfödda sonen på hennes bröst som hon berättar om händelsen.

”Vi är överlyckliga och SÅ REDO för resten av våra liv med denna prinsen” , börjar hon.

Hon fortsätter sedan med att berätta hur lång förlossningen var och avslöjar att det hela hade ett rätt så dramatiskt slut.

”Alltså wow, 14 timmars förlossning som slutade med sugklocka – känner mig så stark och mäktig.” 

Avslutningsvis skriver hon:

”Vilken förlossning man än får, så finns det en omänsklig kraft i kvinnokroppen.” 

Alexanders ord om förlossningen

Även Alexander har delat ett inlägg där han berättar om den dramatiska förlossningen.

”Carro va på toppenhumör och fick hela tiden beröm för sin andning. Men sen tog de sista 4h “lite stopp”, hans huvud var i nått läge barnmorskorna ville ändra på så timmarna gick och Carros epidural slutade värka så hon fick svinont och va för trött.. Så vi gav egentligen upp där och väntade bara på att kejsarsnitt skulle föreslås.. Men dom ville testa “sugklockan” och började trigga igång Carro”, skriver han och fortsätter:

”så det GICK!!! Det slutade i tårar & skratt”.

FOTO: SVT, Instagram

Annons