Caroline Kejbert om näthatet – berättar om beslutet

Caroline Kejbert & Joacim Rickling

Trots att Caroline Kejbert är älskad av de flesta får även hon ibland utstå hat på internet.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om de elaka kommentarerna och vad hon skulle göra om det blev värre.
– Utan att blinka, säger hon.
Slå på ljud

Tillsammans med sin stora kärlek Joacim Rickling har Bonde söker fru-profilen Caroline Kejbert blivit en stor favorit på sociala medier. Men trots att de får otroligt mycket kärlek från sina följare händer det ibland att de också får hat. I en intervju med Hänt berättar Caroline nu om hatet, och hur hon skulle göra om det blev värre.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Caroline Kejbert om näthatet

I dagens samhälle är det tyvärr inte ovanligt att stora profiler på sociala medier får utstå en hel del hat och kritik. Men när Caroline får frågan hur hon hanterar elaka kommentarer berättar hon att hon och sambon faktiskt varit rätt så befriade från det.

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter Sanna Lundells bild på sonen Fox

– Jag får typ en rysning så fort jag svarar på den frågan för jag är rädd att det ska ändras, men vi är så sjukt skonade från alla elakheter. Just nu när du säger det kan jag inte ens komma på när jag fick min senaste elaka kommentar. Och det är helt fantastiskt. Jag är så glad för det, berättar hon innan hon fortsätter:

– Jag är dessutom extremt tacksam för det eftersom jag just nu är ganska dålig på att dela med mig. För det handlar ju om att ge och ta. Jag vet ju att följarna förväntar sig att jag ska lägga upp och sådär och jag kan tänka mig att det blir lite irritation om jag inte lägger upp något. Men jag har min trogna skara som följer mig och jag försöker svara på så många som möjligt.

Då lägger Caroline ner sina sociala medier

Men även fast hon mestadels får kärlek och uppmuntran på sina sociala kanaler dyker det ibland upp mindre trevliga kommentarer.

– Om det är någon som skriver något elakt så är det oftast äldre kvinnor faktiskt. De kan skriva att jag ser sliten ut eller som någon annan kvinna som tyckte att jag skulle fylla i brösten efter att jag varit på utlandsresa, säger hon.

Men trots att det såklart inte är kul att få sånna kommentarer säger hon att det faktiskt inte påverkar henne så mycket, och att de positiva kommentarerna utan tvekan väger upp för de dåliga. Däremot hade hon inte tvekat på att lägga ner ifall hatet skulle eskalera.

– Hade jag börjat få mer hat så hade jag lagt ner tror jag. Hade jag börjat ta åt mig personligen av saker som folk skriver, att det börjar gå över styr, då hade jag nog lagt av utan att blinka. För jag tycker ändå hälsan och ens välmående är viktigare än att dela med sig av sitt liv, säger hon bestämt.

LÄS OCKSÅ: Caroline Kejberts beslut om att visa dottern Wilda på sociala medier

LÄS OCKSÅ: Caroline Kejberts kärlekslycka med Joacim Rickling – efter beslutet på gården

SENASTE NYTT!