LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Caroline Grane sticker ut bland Hollywoodfruarna: "Jag är feminist"

03 apr, 2015 
AvAngelica Jaako Billenman
I USA kallas hon för "billion dollar lady ". Hänt tog sig ett snack med den nya Hollywoodfrun Caroline Grane och pratade karriär och girl power.
Annons

Stjärnmäklaren Caroline Grane, 36, sticker ut från övriga Hollywoodfruar. Inte utseendemässigt kanske, för även hon är blond — men låt inte de blonda Hollywoodlockarna lura dig! Caroline har, till skillnad från de andra fruarna, haft en strålande karriär redan innan “Svenska Hollywoodfruar”. I elva år har hon jobbat inom fastighetsbranschen i USA och kallas nu för “billion dollar lady “, för att hon sålt bostäder för över en miljard dollar — alltså svindlande 8,6 miljarder kronor.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Att hon är en affärskvinna ut i fingertopparna är det minsta man kan säga.

– Jag tycker att det behövs lyftas fram mer snygga, framgångsrika, smarta tjejer som har båda fötterna på jorden. Som inte bara är på tv och plutar med läpparna och är dåliga förebilder, säger Caroline.

CarolineGrane
För Caroline har karriären varit viktig. Foto: TV3

36-åringen har byggt upp sin egen karriär som fastighetsmäklare, men också varit programledare för det egna tv-programmet “Real Estate Lifestyle Show” och synts i barndomsvännen Fredrik Eklunds, 37, realityshow “Million Dollar Listing New York”. För Caroline Grane har det varit viktigt att stå på egna ben och aldrig bli en typisk amerikansk husfru.

Annons

–  Jag vill inte hamna i en kvinnofälla. Jag vill inte att en man eller en annan person ska kunna styra mig ekonomiskt. Jag vill vara fri. Det är viktigt för självförtroendet att ha en karriär. Det är väldigt kul att jobba med någonting, sen är det så klart att jag vill också ha en familj, men det är svårt att kombinera allting. Framförallt tycker jag att det är viktigt att vara independent och ha girl power, säger hon på svengelska och konstaterar:

– Jag är feminist. Absolut till hundra procent! Alla borde vara feminister, även killar!

Skärmavbild 2015-04-02 kl. 15.05.32
Hollywoodfrun tackade Hänts reporter för intervjun på sin Instagram.

I USA är det väldigt vanligt att välbärgade personer sysslar med välgörenhet, för att på så sätt ge tillbaka något till samhället. Det är även något som Caroline pysslar med på fritiden. Bland annat är hon mentor för barn med uppmärksamhetsstörningen ADD.

Annons

– Jag försöker inspirera andra. Jag har jobbat med barn nu som har ADD och har hjälpt dem med läxläsning, säger hon och fortsätter:

– Det är jättekul! Jag ha alltid velat ha mentorer själv, men tyckt att det är svårt att hitta.

– Det finns inte så många kvinnliga role models, jag vet inte ens vem jag ska kolla på för att hitta en role model som mig. Okej, artister och så där, men business women — det finns inte! Man behöver inte vara tråkig och se ut som en grå mus för att vara bra på business, säger Caroline Grane.

Mer Hollywoodfruar – eller snarare mer Gunilla Persson:

Annons