Carolina Klüft vill hålla Laleh utanför rampljuset: "Min dotter har inte valt det här"

Carolina Klüft fann något större då hon fick barn. Nu blir balansen mellan rampljuset och familjens integritet en stor fråga. "Jag känner att det är än viktigare nu", säger hon till Expressen.

I början av december blev Carolina Klüft, 32, och maken Patrik, 37, föräldrar till Laleh, i dag 7 månader. Den forna friidrottsstjärnan avslöjade i våras att dottern döptes efter sångerskan Laleh Pourkarim, 32.

– Vi valde det dels för att det är ett fantastiskt fint namn, men också för att hon är en fin person och förebild, sa Carolina till Aftonbladet.

Hon beskrev även hur moderskapet gör henne lycklig på ett rent existentiellt plan:

– När man blir förälder känns det som att det finns något som är större och starkare än bara elektroniska signaler i hjärnan. Det finns något som är så himla mycket starkare som inte går att förklara. Det är klart att den sidan också ger en tröst och hopp, säger hon till tidningen.

Carolina Klüft med pojkvännen Patrik Klüft. Foto: IBL

Carolina la ner idrottskarriären 2012 och satsar numera på programledarjobb samt på att åka runt och föreläsa om bland annat framtidstro och attityd, hon har även tidigare berättat om hur hon föredrar familjelivet.

– Jag har egentligen jobbat lite smått hela tiden med föreläsningar och mindre uppdrag. Laleh har fått vara med en hel del och det har fungerat jättebra, berättar den flerfaldige olympiske mästaren och världsmästaren för Expressen.

Under OS 2016 ska hon vara sportkommentator för Viasat. Arbetet börjar planeras redan i höst, men som allt annat i hennes liv styrs det numera till stor del av dotterns behov:

– Jag kommer inte att jobba heltid. Laleh är så pass liten fortfarande och Patriks hockeysäsong drar igång så det lär bli en del pusslande.

Precis som under sin aktiva karriär, och kanske mer än då, vill Carolina Klüft vara försiktig med vad hon säger om privatlivet. Hon förklarar:

– Jag har aldrig velat prata om familjemedlemmar eller relationer och jag känner att det är än viktigare nu. Min dotter har inte valt det här, säger hon till Expressen.

Andra läser också:

Leif GW Persson dövar ångesten med tabletter: ”Mår dåligt när jag är nykter”

Bloggerskan Julie tröttnade på kroppsidealen – nu visar hon upp sin mammamage 

Åsa Vesterlund har hittat sin spermadonator: ”Det kan inte bli mer perfekt”

SENASTE NYTT!