LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carolina Klüft såg sin farfar dö i cancer – samlar in pengar till Rosa bandet

02 okt, 2015 
AvLisa Nylén
Carolina Klüft är en av många kändisar som pratar om sin relation till cancer i Rosa kokboken, som säljs till förmån för Rosa bandet. Den före detta friidrottsstjärnan har förlorat tre närstående i sjukdomen.
Annons

Carolina Klüft, 32, hade just tilldelats Bragdguldet 2003 då hon fick beskedet om att hennes farfar drabbats av cancer i lungorna.

– Han dog på mindre än ett dygn, vilket var en stor chock för oss alla. På min farmors 75-årsdag dessutom, berättar hon i Rosa kokboken II, där hon är en av flera kändisar som delar med sig av recept och historier ur sitt liv.

Via: Instagram
Carolina Klüft var med på releasefesten av Rosa boken II. Via: Instagram

Carolina satt vid farfaderns sjuksäng när han somnade in.

– Det var otroligt speciellt att se en människa dö. Jag fick se när han tog sitt sista andetag. Det var hemskt men ändå väldigt fint.

Det senaste året har Carolina upplevt sjukdomen på nära håll igen, då både hennes pappa och en av hennes bästa vänner drabbats. Den här gången var lyckan på deras sida och båda har genomgått behandling och fått veta att cancern är borta.

Annons

Men Carolina har redan förlorat flera av sina släktingar i sjukdomen.

– Min mormor gick bort i cancer, jag var bara fyra år då. Sedan dog min morfar i cancer när jag var tolv år. Båda hade blodcancer.

Carolina Klüft har förlorat tre släktingar i cancer. Foto: All Over Press
Carolina Klüft har förlorat tre släktingar i cancer. Foto: All Over Press

Oktober har de senaste åren förknippats med Rosa bandet och insamlingen av pengar till bröstcancerforskningen. I år är Carolina Klüft mycket engagerad.

– Kan jag på något sätt hjälpa till att dra in pengar till forskning kring cancer vill jag göra det. Jag har ganska lätt för att prata om känslor, det är mer att jag har dragit en gräns för vad jag vill prata öppet om tidigare. Den här boken är ett undantag, säger Carolina till Expressen.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons