Carolina Klüft föredrar familjelivet: "Jag trivs bäst hemma med min dotter"

Hon har vunnit OS-, VM- och EM-guld. Men Carolina Klüfts finaste guldklimp heter Laleh. Dottern föddes i december.

Andra läser också:
15 saker du känner igen om du har varit tillsammans med någon i en evighet
29 fantastiska saker som kommer få dig att rysa av vällust
15 traumatiserande saker från din barndom som du aldrig glömmer

Det har gått tre år sedan Carolina Klüft, 32, sa adjö till sin fantastiska idrottskarriär, men livet som mamma till lilla Laleh är något helt annorlunda.

– Allt har sin tid och sin charm. Jag trivs bra och sedan försöker jag jobba lite då och då ändå. Jag trivs bra med att vara hemma med henne, men försöker varva det med lite småjobb, säger hon i sportkommentatorn Niklas Holmgrens podcast.

Carolina har stått i strålkastarljuset sedan hon slog igenom som 17-åring. Framgångarna har varit enorma. Men sedan hon la av med friidrotten försöker hon inte söka efter kickarna från den aktiva tiden.

– Det går inte uppnå den känslan igen. Jag vill inte jaga den, för då kanske man blir besviken om den inte dyker upp, säger hon.

Carolina bor tillsammans med maken Patrik Kristiansson i Enskede söder om Stockholm. Eftersom båda är gamla toppfriidrottare, så kan man tycka att dotterns framtid är utstakad. Carolina är av annan åsikt.

– Hon ska få göra det hon brinner för, oavsett vad det är. Det behöver inte vara storslaget eller mästerskapsguld. Det behöver inte vara pretentiöst, så länge som hon gör något hon trivs med, säger hon.

Laleh är med under hela intervjun med Niklas Holmgren. Hon är tyst och lugn. Annat var det när Carolina Klüft var spädbarn.

– Jag skrek mina första månader i livet. Jag hade kolik, så jag var nog inte så rolig för mina föräldrar att ha och göra med, säger hon och fortsätter:

– Jag brukar säga att jag skrek av mig all min frustration då för nu skriker jag inte så mycket. Så hon brås nog mer på sin pappa, som var lugn som liten.

Andra läser också:

15 saker du känner igen om du har varit tillsammans med någon i en evighet

29 fantastiska saker som kommer få dig att rysa av vällust

15 traumatiserande saker från din barndom som du aldrig glömmer

SENASTE NYTT!