Carolina Gynnings starka markering mot Carina Berg

Carolina Gynning blir rejält orolig för väninnan Carina Berg då hon berättar om maken Eriks beslut. – Det är inte alls bra, säger hon i podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva

Coronaviruset har haft stor inverkan på de flesta människors vardag. Många arbetar hemifrån och flera har blivit av med sina jobb.

Även inom sportvärlden ser livet annorlunda ut då samtliga matcher ställts in eller skjutits upp. Men tränar gör fortfarande de flesta lagen, något som Carina Berg berättar om för väninnan Carolina Gynning i podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva.

– Erik, han är ju tillbaka till sitt arbete och sparkar boll igen, säger hon i podcasten, säger hon om maken Erik Berg, som är spelare i Djurgårdens fotbollslag, och fortsätter:

– Jag tycker det är intressant hur de har hanterat det, för rekommendationen är ju att man ska hålla distans och ha 1,5 meter emellan sig ungefär, så nu när de spelar fotboll så är det ju så att den första som får bollen, det är ju den som sen har bollen hela matchen.

“Inte alls bra”

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat ett avstånd på minst två meter under tiden som covid-19 fortsätter spridas i Sverige – något som Carolina Gynning tycker att fotbollsvärden borde ta på betydligt större allvar.

Medan Carina Berg skämtsamt konstaterar att fotboll är en sport med mycket kroppskontakt rynkar Carolina på näsan och utbrister i ett:

– Det är ju inte alls bra.

Carina Bergs försvar

Carina Berg fortsätter med att skoja om att vissa människor verkar tro att de är immuna mot corona.

– Visst är det lite speciellt att man inte kan bli smittad om man jobbar med fotboll, säger hon i podden.

Men Carolina har svårt att skämta bort saken då hon är orolig för väninnan och hennes nyfödda lilla son. Att Erik skulle bli smittad och sedan ta hem sjukdomen utan att veta om det är en möjlighet, menar Gynning.

– För det kan man ju mycket väl, det är ju det som är problemet. Och så tar han hem det till dig och din lilla bebis. Nicht gut, säger Carolina.

Till försvar av sin man kommer dock Carina som är noga med att understryka att Erik är väldigt noga med att tvätta sig efter att han har varit på sina träningar.