TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Carolina Gynning rasar mot Instagram – efter anmälda bilden

19 jun, 2020 
Carolina Gynning är rasande på Instagram efter att hennes bild anmälts och tagits bort.
I sin podcast Gynning & Berg – hittar sig själva ryter hon ifrån över de inkonsekventa reglerna som gäller för män och kvinnor.
– Då tycker jag att Instagram får göra en regler att inte killar heller får visa sina bröstvårtor, säger hon.
Annons
Carolina Gynning och Viktor Philipson har gjort slutBrand logo
Carolina Gynning och Viktor Philipson har gjort slut

Instagrams regler för nakenhet får ofta kritik eftersom att de begränsar kvinnors frihet att visa upp sina kroppar. Den senaste i ledet att rasa mot detta är Carolina Gynning.

För några veckor sedan lade hon ut en avklädd och svartvit bild på sig, berättar hon i sin och Carina Bergs podcast.

”Fick ett hat-sms från Instagram”

– Den var extremt sensuell, väldigt konstnärligt vacker. Den bilden tycker jag att man skulle kunna ha hemma på väggen, säger Carolina Gynning.

Inlägget fick mängder av positiva kommentarer, vilket fick Gynning att känna sig stärkt. Det dröjde dock inte länge innan glädjen byttes till ilska.

– Dagen efter fick jag ett hat-sms från Instagram där det stod ”du strider mot sexuell rätt på Instagram”, säger Gynning.

– Just det, någon hade anmält det för stötande innehåll, inflikar Carina Berg.

– Det var verkligen som att jag lagt upp när jag sitter och pullar med en morot, säger Gynning.

Annons

Efter att bilden tagits bort surnade mångsysslaren till och började söka upp sexiga män för att se hur Instagram hanterar deras inlägg. Och visst hittade hon flera utmanande bilder på killar som accepterats.

– Jag tycker att det är psycho. Då tycker jag att Instagram i så fall får göra en regler där inte killar heller får visa sina bröstvårtor. För en bröstvårta som bröstvårta, är det någon jävla skillnad mellan en kvinnlig och manlig bröstvårta, säger Gynning.

Lade upp bilden på nytt

Carina Berg håller med och stöttar sin podkollega, men tar samtidigt upp svårigheterna för Instagram att välja ut vilka bilder som ska få visas och inte.

– Det har varit jättemycket prat om det där, vilket trubbigt instrument ursållningen är. Om man inte vill att Instagram ska explodera med porr och sånt så måste det finnas något gränsvärde som de kan förhålla sig till, säger Berg.

Carolina Gynning lade senare upp en bilden på nytt, den här gången med bröstvårtan cencurerad, och med en bildtext där hon kräver att reglerna ändras.

”Snälla Instagram detta är löjligt och provocerande. Män i bara överkroppar med utmanande poser är tydligen helt ok att visa, har till och med sett bilder där kuken syns igen badbrallorna… men en liten glimt av en bröstvårta på en kvinna det är FÖRBJUDET att lägga upp.”

Bild: Instagram, Jimmy Wixtröm/Aftonbladet/TT

Annons