LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Carolina Gynning om diagnosen – kampen med medicineringen

19 sep, 2023 
Carolina Gynning
Carolina Gynning har blivit diagnotiserad med ADHD.
Nu talar hon ut om medicineringen och de jobbiga biverkningarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Berg om kvällen med Carolina Gynning: ”Njuta”Brand logo
Carina Berg om kvällen med Carolina Gynning: ”Njuta”

I podcasten Gynning och Berg får vi följa populära duon Carolina Gynning, 44, och Carina Berg, 45, i deras hektiska liv.

I det senaste avsnittet av podden delade Carolina med sig av något personligt, hon har nämligen blivit diagnostiserad med ADHD.

Carolina Gynning om att bli diagnostiserad med ADHD

Carolina börjar med att berätta om de olika testerna hon var tvungen att ta för att ta reda på om hon hade diagnosen eller inte. Något som hon inte tyckte om.

– Detta drev mig fullkomligt till vansinne. Alltså fullkomligt. Till den mildaste grad att jag fick avbryta testet. Jag gick liksom ut mitt i testet och bara ”jag orkar inte mer, jag ser bara svart”.

Carina fortsätter.

– Det var ju nämligen som så att de i lugn ton när allt det här var klart sa till dig att ingen har fått så mycket rätt på en ADHD-utredning som du. De har aldrig sett någon med så många rätt.

Efter testerna blev Carolina försedd med medicinering för den nyupptäckta diagnosen.

Carolina Gynning talar ut om medicineringen – fått panikångest

Medicinerna funkade i ett första skede bra men hon märkte snabbt att det kom med biverkningar, som bland annat panikångest. Carolina hörde därmed av sig till sin läkare som kunde lugna ner henne.

– Då är jag väl inte döende helt enkelt. Jag trodde ju det lite där igår, men då är jag inte det, säger hon och fortsätter:

– Jag har ändå försökt. Det är inte så att jag skitit i möten eller skitit i podden. Jag har ju gjort allt. Men det har tagit emot. Nu gör det ju inte det, utan nu bara löser jag allt precis som vanliga människor, berättar hon och förklarar att "vanliga" saker som sker i vardagen har kostat henne mycket energi.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons