LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Lidboms återförening med Peter Haber – 30 år efter Sunes jul

04 dec, 2020 
Peter Haber och Carina Lidbom
Foto: TT
Carina Lidbom och Peter Haber gjorde tillsammans succé som föräldrarna i Sunes jul.
30 år senare har nu skådespelarna återförenats i ännu en produktion.
– Det var så lustigt, säger Carina till Hänt.
Annons
Då har de fyra nya Beck-filmerna premiärBrand logo
Då har de fyra nya Beck-filmerna premiär

Carina Lidbom, 63, är en välkänd skådespelare med många stora roller i bagaget. Men året har inneburit stora förändringar och flera inställda produktioner. Detta stoppar dock inte henne ifrån att se positivt på livet och istället fokusera framåt.

Carina Lidbom om kommande filmerna efter ovanliga året

I en intervju med Hänt berättar Carina om glädjen över några av de jobb hon hunnit göra under det pågående året.

– Jag hann med att göra en huvudroll i Beck som blev i klar i somras då, så den kommer väl här. Sen har jag spelat i en av huvudrollerna i Maria Wern, så det är på ingående och kommer att visas snart. Det var roligt, så det har jag hunnit med och lite småsaker innan det blev stopp totalt, säger Carina.

Förutom att skådespela är även Carina livscoach och arbetar online med sina kunder. Detta har dock aldrig fått henne fundera på att lägga skådespelandet på hyllan.

Annons

– Det är verkligen något som jag tänker kombinera framöver och som jag gör nu också.

Verkliga relationen mellan Carina Lidbom och Peter Haber idag - 30 år efter succén

En av Carinas kanske absolut mest kända roller är som Sunes mamma i julkalendern Sunes jul samt långfilmen Sunes sommar. Där spelar hon emot Peter Haber, 67. När Carina i år skulle skådespela i Beck såg hon glatt emot att återförenas med Peter.

– Peter och jag känner ju till varandra och nu så var ju jag med i Beck också. Det var så lustigt, för då tänkte jag att nu ska jag liksom träffa Peter. Men vi hade inte så mycket tillsammans. Det är dock som vanligt i den här branschen att man nås då och då med varandra. Jag umgås egentligen inte överhuvudtaget med många skådespelare faktiskt, säger Carina och fortsätter:

– Jag tänkte att va kul då får jag träffa Peter men när jag läste manus så inser jag att han pratar mer om mig än träffar mig. Så det blev lite sådär. Jag fick istället hela tiden hälsa till honom, för det var ju också inspelning under den här covid-tiden så det var väldiga restriktioner när man kom till platsen där det skulle sminkas och där det skulle kläs om. Så alla skådespelare var väldigt separerade från varandra.

Annons