Carina Bergs ärliga ord om gravidkampen med maken Erik

Carina och Erik Berg

Carina och Erik Berg blev föräldrar till sonen Otto i december, men vägen dit var inte enkel.
I ett nytt avsnitt av podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva öppnar Carina upp sig om den tuffa barnkampen med maken.

Programledaren Carina Berg, 42, träffade kärleken i fotbollsspelaren Erik Berg, fd. Johansson, 31, för tre år sedan. I december 2018 ägde bröllopet rum och sommaren 2019 avslöjade paret att de väntade tillökning.

”Efter en knölig uppförsbacke där vi visst skulle ödmjukas ner på knäna var det till slut en liten som ville hänga kvar. Så tacksam och LYCKLIG ATT JAG BARA GRINAR”, skrev programledaren under bilden på sig själv i bikini bebiskulan i ett inlägg på Instagram.

I slutet på förra året blev makarna föräldrar till sonen Otto Berg. Men vägen till att bli föräldrar hade inte varit den enklaste och Carina har flertal gånger öppnat upp om den tuffa kampen för att bli gravid. I podcasten Gynning & Berg hittar sig själva har Carina tidigare berättat att hon drabbats av flera missfall.

– Det var ingen räkmacka. Det var ju ganska många missfall och många, många tårar. Och en himla brant uppförsbacke, sa Carina Berg till poddkollegan Carolina Gynning, 41,.

Orden om barnkampen

Men idag är Carina och Erik föräldrar och sonen Otto synts flitigt men diskret i Carinas sociala medier. I ett nytt avsnitt av podcasten berättar Carina nu om gravidkampen med maken. Hon kommer in på ämnet efter att hon avslöjat att hon nu har fått tillbaka sin mens – efter graviditeten.

– Jag fick mens och jag slungades så tillbaka till alla de gångerna då jag liksom har blödigt och när blod i trosan var så himla starkt förknippat med avgrundssorg. Det har nästan blivit som en betingad reflex, säger Carina i podden och fortsätter:

– Jag bara kom och tänka på alla de där gångerna när det var ett missfall.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

”Det var så sjukt”

Programledaren öppnar även upp och delade med sig av ett tungt minne.

– Jag vet inte ens om jag har berättat det här men, då jag hade testat att jag var gravid och så två dagar senare så var vi på Gröna Lund. Så gick jag in på toaletten och då hade jag börjat blöda. Det var så sjukt att kliva ut där på det där nöjesfältet sen, säger Carina Berg.

Hon fortsätter:

– Alla är glada där. Det kanske är någon unge som har ramlat och tappat sin sockervadd och det är ungefär den typen av sorg man annars möter där. Men när jag liksom gick in på toaletten så var det en typ av färger och när jag kom ut från toaletten och såg Gröna Lund, så var det en helt annat typ av färgsättning.

FOTO: Ola Axman/TT/Stina Stjernkvist/TT