LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Carina Bergfeldts tunga besked – berättar om diagnosen PTSD

10 apr, 2023 
CARINA BERGFELDT, JESPER ZOLCK
Carina Bergfeldt lider av diagnosen PTSD. Nu berättar hon hur hon tacklar situationen tillsammans med maken Jesper Zølck.
– Vi gick ihop till en psykolog, säger Carina till Amelia.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikael Sandströms kryptiska svar om Lotta Engbergs present: ”Snusk”Brand logo
Mikael Sandströms kryptiska svar om Lotta Engbergs present: ”Snusk”

Carina Bergfeldt, 43, har blivit en av Sveriges mest folkkära programledare sedan dess att hon fick sin talkshow på SVT. Det var hösten 2021 som Fredrik Skavlan, 56, meddelade att han slutar och Carina fick då ta över.

Vid sidan av jobbet är Carina lyckligt gift med den danska journalisten Jesper Zølck, 44, men det var inte i Skandinavien som de träffades.

– Vi träffades i USA. Han var också där för dansk tv och bevakade valet. Vi blev jättekära! Så Washington har varit bra för mig på många sätt. Han friade till mig i Washington, vi gifte oss där och den här blev till i Washington, sa Carina när hon gästade Skavlan.

Sedan dess har mycket hänt och år 2020 föddes sonen Hamilton.

Carina Bergfeldt lider av PTSD – problemen i relationen med Jesper

Men som i alla relationer är det inte alltid frid och fröjd, även Carina och Jesper bråkar nämligen ibland. I en ny intervju med Amelia berättar Jesper att Carina behöver känna sig accepterad när hon blir arg för någonting. Carina lider nämligen av PTSD och enligt parets psykolog har Carina inga mellansteg utan går från noll till hundra direkt – som konsekvens av diagnosen.

Annons

– Vi gick ihop till en psykolog som var expert på PTSD som förklarade för honom hur jag reagerar när jag blir arg. Jesper är en logisk person och tänker att vi borde kunna tala om allt, men där fick han verktyg hur han bäst skulle hantera mig i en konflikt, säger Carina till tidningen.

– Gud, ja! Är man ”average Joe” så finns en skala från irriterad till 100 procent förbannad. Psykologen förklarade att alla mellansteg är bortsopade i Carinas fall, säger Jesper.

Det här är PTSD

PTSD står för Posttraumatiskt stressyndrom. Enligt SBU kan PTSD uppstå hos en person som själv har utsatts för – eller bevittnat – mycket svåra, livshotande och traumatiska händelser som katastrofer, olyckor, våld, sexuella övergrepp och psykisk eller fysisk misshandel.

Carina Bergfeldt har nyligen avslutat den fjärde säsongen av talkshowen Carina Bergfeldts på SVT och hon har fått besök av många spännande gäster. Bland annat har hon haft gäster som Tom Hanks, Peg Parnevik, Benjamin Ingrosso och Tommy Körberg.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons