TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Carina Berg om sorgen efter ultraljudet – nu berättar hon

15 feb, 2023 
Carina Berg firar inte alla hjärtans dag. Det berättar hon i sin podcast Gynning & Berg.
Här är den sorgsna anledningen till varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Berg om kvällen med Carolina Gynning: ”Njuta”Brand logo
Carina Berg om kvällen med Carolina Gynning: ”Njuta”

Carina Berg, 45, är den ena halvan av duon som driver podden Gynning & Berg – Hittar sig själva, tillsammans med Carolina Gynning, 44. En avskalad, ofiltrerad och humoristisk podd där kändisarna berättar om sina liv, tankar och funderingar.

Det senaste avsnittet, som heter Alla jävlars dag, släpptes den 14 februari, och där diskuterar duon bland annat kring just alla hjärtans dag. Det är en högtid som ingen av dem firar, och de delar med sig av anledningarna bakom det beslutet.

Därför firar Carina Berg inte alla hjärtans dag – ”Alla jävlars dag”

– Vi firar inte Valentine's day, för det här är alla jävlars dag har vi bestämt, börjar Carina med att säga i podden.

Hon berättar att det var för fem år sedan, när hon var gravid och skulle tillsammans med maken Erik Berg, 34, gå på deras första ultraljud någonsin.

– Vi skulle gå på ultraljud och så höll vi på att skoja, gud va lustigt att det är på alla hjärtans dag! För vi var så 'tänk om det är två bebisar där inne?' Tänk om det inte är en bebis utan tänk om det är två. Det var ett tidigt ultraljud där man skulle kunna få se hjärtat.

Annons

Carina förklarar att paret spekulerade kring möjligheten om att hon skulle vara gravid med mer än ett barn. I samma tanke bestämde de sig då för att döpa om alla hjärtans dag till ”hur många hjärtans-dag”, då de undrade hur många hjärtan som kunde befinna sig i hennes mage.

Carina Berg om sorgen efter ultraljudet – ”När vi hade gråtit färdigt”

Carina och Erik var väldigt exalterade den dagen då de klev in på sjukhuset för sitt ultraljud, men dessvärre möttes de av ett sorgligt och oväntat besked.

– Sen när vi kom dit så var det noll hjärtan. Den hade dött. Då tog hela den här dagen en annan väg, och då döpte vi om det till alla jävlars dag, säger Carina i podden och fortsätter.

– När vi hade gråtit färdigt började vi svära och ha oss.

Att svära blev ett sätt att handskas med situationen efter ultraljudet.

Svordomarna är något som hållit sig kvar än idag, fem år senare. Så numera är alla hjärtans dag en dag då man får svära så mycket man vill i Berg familjen, förklarar Carina.

– Vi går runt idag och svär, och säger alla fula ord vi kan.

FOTO: Henrik Isaksson/TT/Anders Wiklund/TT

Annons