LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Berg om familjekampen efter sonen Holgers födsel

14 jul, 2020 
AvLovisa Ström
Carina Bergs första ord om familjekampen – efter sonen Holgers födsel: “Jag förstörde så mycket”
Carina Berg har två barn från två olika äktenskap.
Nu berättar hon om den svåra tiden efter första sonen.
”Jag förstörde så mycket ”, säger hon.
Annons
Allt om Carolina GynningBrand logo
Allt om Carolina Gynning

Tiden som småbarnsförälder är väldigt känslosam och olika för alla. Nu berättar programledaren Carina Berg, 42, om sin stora ånger från sin son Holgers första år.

Om att bli mamma

I det senaste avsnittet av podcasten Gynning & Berg – Hittar sig själva, som Carina har tillsammans med vännen Carolina Gynning, 41, börjar vännerna prata om hur man förändrats som person genom åren.

– Jag har ju känt dig i 15 år och visst du ömsar skinn, men du är ju du hela tiden. Det har ju inte hänt något med oss på 15 år, säger Carina till konstnären och skrattar.

2015-06-10
Carina Berg tillsammans med tidigare maken Kristin Luuk.

Hon bygger sedan vidare.

– Eller man har ju blivit lite tryggare på vissa sätt och kanske lite mer orolig på andra. Alltså både du och jag har ju fått dödsångest sen vi fick barn, det hade vi ju inte innan.

Annons

De börjar prata om den stora förändringen att gå från att vara själv till att helt plötsligt bli mamma, och Carina kommer fram till att det är den största personliga förändringen de gått igenom i vuxen. Carolina instämmer och berättar att hon kämpade en hel del med hennes identitet efter hon blivit mamma.

– Det var några år som jag kände att man liksom var så inne i mammarollen att man bara var mamma. Och det gillar inte jag. Man är ju så mycket annat också, säger hon.

”Jag förstörde allt”

Och det är när radarparet pratar om just det med omställningen att bli mamma som Carina börjar öppna upp om den jobbiga tiden och det hon känner stor ånger för. Carina fick sin första son Holger för tio år sedan, när hon var tillsammans med Kristian Luuk, och då blev nämligen allt fel.

–  Det var så idiotiskt av mig när jag fick min första son, för så fort han föddes så var det som att jag började för att få tillbaka mitt gamla liv. Och det är så jävla puckat. För vill man ha tillbaka sitt gamla liv ska man ju inte skaffa barn.

Erik och Carina Berg ska ha barn 2018/2019
Carina Berg med sin nya kärlek Erik Berg.

Hon fortsätter.

– Så vad höll jag på med? Jag skulle kämpa för att det skulle bli normalt, men vad var det? Varför kunde jag inte bara omfamna det och vila i att det blev annorlunda?

Hon berättar att hon kämpade för att hitta tillbaka till sig själv istället för att bara landa i det nya livet hon hade skapat.

– Jag förstörde så mycket av den där mysiga harmonin. Jag mådde ju verkligen inte bra när han föddes.

Men under vintern som varit fick hon sin andra son. Nu berättar hon hur tacksam hon är över att få en andra chans.

– Jag är så glad att jag för göra om det här att bli mamma igen. Jag är ju så mycket lugnare nu, säger hon.

FOTO: TT 

Annons