Carina Berg i tårar efter inslaget om Meja, 2, på Bancancergalan

Historien om 2-årigas Mejas dystra kamp mot cancern lämnade inte ett öga torrt på årets Barncancergala.
En tårögd Carina Berg fortsatte leda programmet.

Slå på ljud

Under måndagskvällen sändes Barncancergalan – det svenska humorpriset på Kanal 5 för femte året i rad. Sveriges komiker hyllades och prisdes i sex olika kategorier.

Samtidigt uppmärksammades även sjukdomen cancer och flera familjer och barn som är drabbade var på plats på galan för att berätta sin historia. En familj som var på plats var bortgångna Mejas, 2, familj.

När Meja var två år gammal fick hon plötsligt hög feber. Det visade sig vara varje förälders värsta mardröm. Hon hade drabbats av den allvarligaste formen av leukemi, AML.

I ett inslag berättar de hur Meja bara blev och sämre och till slut fick stamcellstransplantation. Då blev hon något piggare och fick komma hem några dagar.

– Hon kunde knappt gå eller stå. Hon var väldigt svag och sliten. När vi var på sjukhuset så sa hon flera kvällar i rad att idag har vi haft en toppendag pappa, och det är ju ja, fantastiskt, säger hennes pappa Michael i inslaget.

”Tänk att få krama henne en gång till”

Mejas pappa Michael fortsätter att berätta i inslaget hur tiden var strax innan hennes bortgång.

– Jag pratade med Filip (familjens son, reds. anm) och sa att de är supernära att syrran kommer att bli en ängel snart.

När det ofattbara sedan hände rasade familjens värld samman.

–Vi låg och kramade henne i flera timmar efteråt och pratade om hur hon var och vad hon gjorde, säger pappan i inslaget.

Idag har familjen fått en till liten dotter. De förklarar i programmet hur viktigt det har varit för familjen att hålla minnet för Meja kvar vid liv.

– Jag tänker på Meja varje dag.  Jag saknar allt vi gjorde innan hon blev sjuk , hon var, eller är en väldigt bra syster, säger brodern Filip.

– Tänk att få krama henne en gång till, det hade varit helt fantastisk , säger Michael i slutet av inslaget.

Efter inslaget med Mejas familj framträder Chris Kläfford med en känslosam låt. När programledaren Carina Berg då ska lämna över för reklampaus har hon tårar i ögonen, märkbart berörd av Mejas familjs historia och den fina sången.

Hyllar Mejas minne i sociala medier

Hemifrån skickar tv-tittarna kärlekshälsningar till Mejas familj via sociala medier.

”Så otroligt tragiskt! Lilla barn”, skriver en.

”Starka fina ni!”, skriver en annan.

FOTO: Kanal 5

SENASTE NYTT!