Cancersjuke Bengt Magnusson är inte rädd för att dö: "Min hädangång kan jag nog acceptera"

25 maj, 2015 
AvLisa Nylén
Cancersjuke Bengt Magnusson är inte rädd för att dö. "Min hädangång kan jag nog acceptera, det hade varit värre om det gällt någon av dem omkring mig."
Annons

Vi är vana att höra hans karaktäristiska röst i tv-rutan, men sedan en tid lyser Bengt Magnusson, 64, med sin frånvaro i nyhetsstudion på TV4. För ett par månader sedan uppsökte journalisten läkare för en inflammation i ljumsken och fick ett oväntat besked.

– Jag hamnade på urologen på Danderyd. Där misstänkte de genast att det var testikelcancer jag hade. Sen gjorde de ultraljud, fick sina misstankar bekräftade och sa att nu ska vi operera dig. Vilket de gjorde, berättar han för Expressen.

Sedan dess har han genomgått tre av fyra cellgiftsbehandlingar och mår förhållandevis bra.

– Jag har inte blivit gravt illamående, jag kan inte peka på några egentliga biverkningar av det mer allvarliga slaget. Fast jag har förstås tappat håret.

Han har tappat håret efter cellgiftsbehandlingarna.
Bengt Magnusson har tappat håret efter cellgiftsbehandlingarna. Foto: Expressen TV

Frun Karin jobbar i Luleå och tidigare har paret hälsat på varandra varje helg, nu kommer frun till Stockholm lite oftare.

Annons

– Hon och alla andra som finns runt omkring är ett stort stöd i detta, har Bengt tidigare sagt till Aftonbladet.

Dottern Sanna, hennes man och två söner bor dessutom i samma hus som nyhetsankaret.

– Det är jättespännande med ett nytt litet liv i släkten, sa Bengt när Joseph just kommit till världen för fyra år sedan.

Bengt hoppas på att vara tillbaka i nyhetsstudion i september.
Bengt Magnusson så som vi är vana att se honom. Han hoppas på att vara tillbaka i nyhetsstudion i september. Foto: TV4

Då var planen att vara morfar i många år, och trots cancerbeskedet finns goda chanser att se barnbarnen växa upp.

– Det finns två typer av testikelcancer, en där 99 procent botas och så min, som är lite allvarligare, där siffran är 95 procent, berättar han för Expressen.

Han påstår att han inte är rädd för att dö, utan tänker mer på sina nära och kära.

– Min hädangång kan jag nog acceptera, det hade varit värre om det gällt någon av dem omkring mig. Det som hittills berört mig mest, det har varit deras reaktioner. När de sagt att det här gjort dem ledsna, när de gråtit, då har det huggit till.

Annons

Andra läser:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons