Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Camillas tårar efter avslöjandet i Lyxfällan: ”Herregud”

02 apr, 2019 
AvOla Brising
Lyxfällan på TV3 2019
Kvällens avsnitt av Lyxfällan är känslosamt. Martin har 628 789 kronor i obetalda lån med hög ränta. Han bryter ihop då han förstår hur han sårat sin flickvän och försakat sin dotter.
Annons

I kvällens avsnitt av Lyxfällan på TV3 får vi träffa Martin, 30, från Gislaved utanför Jönköping. Ända sedan han var 18 år gammal och kunde ta lån själv har han gjort det i omgångar. Framför allt för att köpa bilar, nya fälgar, lampor och liknande saker.

Han har köpt mellan 15 och 20 bilar för lånade pengar genom åren, men handlar förutom det även en massa tekniska prylar. Bland annat visar han upp en 3D-skrivare och en alkoholmätare han har köpt utan att han egentligen har någon användning för dem.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag kan inte betala mina räkningar, erkänner Martin i programmet.

Bara Martins Klarnakonto är uppe i 76 000 kronor och det är bara en av sju dyra krediter han har, och sammantaget har han lånat pengar på 15 olika ställen med höga räntesatser. Dessutom har han lånat 30 000 kronor av sin bror, 2 000 kronor av sin farmor och snart står Kronofogden och knackar på hans dörr.

Annons

Martins tidigare sambo Camilla har lämnat honom och han har bara hand om sin dotter varannan helg, men har då inte råd att göra någonting med henne.

– Han har lovat så många gånger att han ska sluta att handla, men han slutar ju aldrig, förklarar Camilla.

Bryter ihop i tårar i Lyxfällan på TV3

Själv har Martin ingen aning om hur mycket pengar han egentligen är skyldig. Istället för att försöka betala av lånen har han fortsatt ta nya lån och köpa mer prylar, något han dessutom har ljugit om för sin familj. I slutändan var det detta som ledde till att Camilla lämnade honom.

När Frida Boisen går igenom Martins ekonomi med honom visar det sig att har 14 500 kronor mer i utgifter varje månad än i inkomster. Detta trots att han har en relativt hög lön som CNC-montör och får lite drygt 32 000 kronor i månaden före skatt.

Martin inser snart att han omöjligt kan fortsätta som han gjort och när han börjar förstå vidden av sina handlingar kommer tårarna.

Annons

– Hur många ska man såra för att man ska fatta?, snyftar han framför kameran.

Det blir ännu mer känslosamt när han får gå igenom och se exakt hur mycket pengar han är skyldig tillsammans med Camilla. Då börjar även hon gråta.

– Herregud! Vad har du gjort? Varför gör du så här?, frågar Camilla honom i programmet.

Bara i räntor betalar Martin 76 000 kronor om året och det blir inget lätt jobb för Lyxfällans experter att försöka hjälpa honom lösa den situationen han befinner sig i. Mer hur det går och vad som händer med Martins och Camillas relation går att se i programmet som sänds på TV3 20.00.

FOTO: TV3

Annons