LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Camillas make begick självmord – ensam kvar med sju barn

03 apr, 2017 
AvMagdalena Divina Khodr
För knappt ett år sedan gick sjubarnspappan Fredrik, 39, ut genom dörren och kom aldrig hem igen. Förutom sitt livs kärlek Camilla och barnen lämnade han bakom sig ett halvrenoverat hus där ingenting har varit sig likt efter hans självmord. I kvällens Sofias änglar får familjen hjälp med att pussla tillbaka livet - även om en pusselbit alltid kommer att saknas hemma hos familjen i Lessebo.
Annons

Camilla och Fredrik drömde stort när de för två och ett halvt år sedan hittade sitt drömhus i Lessebo. Tillsammans med deras fem gemensamma barn och Camillas två barn från ett tidigare förhållande flyttade familjen in med drömmar om framtiden.

­– Jag vet inte hur många gånger han sa att det var så fantastiskt att dela den drömmen med mig, berättar Camilla i tv-programmet Sofias änglar.

Tillsammans har Fredrik och Camilla sju barn.

Även om huset var i stort renoveringsbehov gjorde det ingenting då planen var att rusta upp det och kunna erbjuda alla sju barn ett eget rum. Men så blev det aldrig. Våren 2016 drabbas Fredrik av en svår depression.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Han mådde så dåligt psykiskt. Det gick jättesnabbt utför. Han åkte hemifrån och åkte ut i skogen för att tänka som han brukar göra.

Annons

Den natten skrev de till varandra på messenger.

– Åtta minuter över fyra på natten får jag sista meddelandet, ”hej då jag älskar dig”.

Camilla hade hunnit somna när han skickade meddelandet. När hon vaknade på morgonen blev hon orolig och försökte, utan framgång, att ringa till Fredriks telefon. Strax efter bankade det på ytterdörren.

– Det knackade ganska hårt på dörren, då kommer polisen och säger att de har hittat honom avliden, sittandes i sin bil.

Det mest smärtsamma för Camilla var att berätta för alla barnen att deras pappa var död och aldrig mer skulle komma hem igen.

–Det har varit väldigt mycket ilska, frustration, han liksom lämnade mig utan ett val överhuvudtaget. Jag är så arg på honom, man lämnar inte alla dessa barn i sticket. De behöver sin pappa.

Ilskan och sorgen har fått vänta för Camilla som satt barnen i första hand.

För deras skull har Camilla försökt vara stark och hålla modet uppe. Trots detta har barnen tagit Fredriks plötsliga död hårt. Dottern Nova berättar att hon inte alls tänker på pappa lika mycket längre.

Annons

– Jag försöker att tänka på honom så lite som möjligt så att jag inte behöver gråta.

Men när hon gör det finns det ett minne som hon håller varmt i sitt hjärta.

– När vi var i Egypten i en vecka och bodde på lyxhotell, det var jättemysigt.

Nova berättar för Sofia Wistam att hon inte försöker tänka på pappa då det är för smärtsamt.

Camilla drömmer om att åka tillbaka dit med hela familjen igen, men sedan hon blev själv har den möjligheten inte funnits. Den har fått komma i andra hand, på samma plats som det farliga möglet uppe på vinden samt hennes egen sorg och ilska. Än idag kan hon komma på sig själv med att sitta och vänta på att Fredrik ska komma hem med Ica-kassar genom dörren och gå ut och ställa sig och grilla.

– Det är tomt, jättetomt, säger hon sorgset.

Men bakom den starka fasaden bryter hon ihop.

Annons

– Jag har mina stunder där jag bara sitter och tokgråter och vill bara åka ut i skogen och skrika. Jag försöker nog vara lite för starkt vilket kan se konstig ut i andras ögon, men alla har ju sitt sätt att sörja.

Ensam med sju barn under taket har det varken funnits ork eller ekonomi att färdigställa Fredriks påbörjade renoveringsprojekt och löftet till barnen om egna rum. För att bli en familj igen, måste de få ett hem och inte bara ett hus. Och det är det familjen får hjälp med i kvällens “Sofias änglar”.

“Sofias änglar” sänds klockan 20 på Kanal 5 på måndagar. 

Foto: Kanal5

Annons